Provincie Zuid-Holland

Procedure nieuwe burgemeester Spijkenisse opgeschort

De procedure voor benoeming van een nieuwe burgemeester van Spijkenisse wordt opgeschort. Minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloot dit op advies van de commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen. De procedure wordt in het najaar 2006 opnieuw gestart. De commissaris van de Koningin zal na overleg met de gemeenteraad een waarnemend burgemeester voor de tussenliggende periode benoemen.

Uit de brieven van de sollicitanten die de commissaris van de Koningin heeft ontvangen, bleek dat slechts een beperkt aantal kandidaten beschikt over de vereiste bestuurlijke kwaliteiten die worden gevraagd van een burgemeester in de gemeente Spijkenisse. Van de vijf sollicitanten hebben er twee zich teruggetrokken uit de procedure.De commissaris van de Koningin heeft hierover overlegd met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Spijkenisse. De conclusie is dat er te weinig geschikte kandidaten overblijven om de procedure op de gebruikelijke wijze te volgen. Vervolgens heeft de commissaris van de Koningin minister Remkes geadviseerd om de procedure op te schorten. De minister heeft dit advies overgenomen.

Dit najaar wordt opnieuw een advertentie in de Staatscourant geplaatst voor de functie van burgemeester van Spijkenisse.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22