Ingezonden persbericht


FELLOWES BENOEMT NIEUWE SALES & MARKETING-DIRECTEUR VOOR BENELUX EN DUITSLAND

Fellowes heeft de Nederlander Hajo Hoekstra benoemd tot Sales & Marketing Directeur voor de Benelux en Duitsland. De bekendmaking volgt op eerdere aanstelling van Michel van Beek als Vice President Sales & Export voor Fellowes Europa.

Hoekstra, die al werkzaam was als Sales & Marketing Directeur voor de Benelux, neemt met onmiddellijke ingang ook de verantwoordelijkheden voor de Duitse sales- en marketingactiviteiten over. Hij zal direct rapporteren aan Van Beek en krijgt ook de leiding over het groeiende klantenbestand van Fellowes in Oostenrijk en Zwitserland.

Michel van Beek licht toe: "Hajo's ervaring in de markt voor kantoormachines en zijn uitgebreide kennis van lokale en internationale klanten maken hem tot de ideale man om aanvoering te geven aan onze activiteiten in de Duitstalige Europese landen. Hij gaat verdere invulling geven aan ons verkoop- en service-aanbod om daarmee met name ons marktaandeel in de segmenten Werkplekaccessoires, Archivering & Opslag en Kantoormachines verder uit te bouwen. Onder zijn leiding is de Benelux-omzet de afgelopen vijftien jaar enorm gegroeid, vooral dankzij gerichte inspanningen en investeringen in ons distributienetwerk, onder meer via product- en marketingondersteuning. Ik ben ervan overtuigd dat onze business zich onder zijn leiding verder zal blijven ontwikkelen, zowel kwalitatief als kwantitatief."

Hajo Hoekstra kwam in 1992 als accountmanager bij Fellowes in dienst en bekleedde sindsdien verschillende sales- & marketingposities, waarbij hij onder meer verantwoordelijk was voor de internationale klanten van Fellowes. In een reactie op zijn nieuwe benoeming zegt Hoekstra: "Ik vind het geweldig om naast de Benelux ook leiding te gaan geven aan onze activiteiten in de Duitstalige landen. De kantoormachinemarkt is uiterst dynamisch en biedt voor Fellowes geweldige groeikansen, met name op het vlak van papiervernietigers en presentatieproducten. Bovendien kunnen we door het intensiveren van onze marketingsupport onze dealers een integraal servicepakket bieden, gebruikmakend van onze gezamenlijke kennis en ervaring. We zullen die sterktes ook gebruiken om nieuwe campagnes en activiteiten voor eindgebruikers te ontwikkelen, om daarmee de verkoop van Fellowes-producten verder te stimuleren."

Hoekstra blijft opereren vanuit het Benelux-hoofdkantoor in Breda en zal veelvuldig naar het Duitse Garbsen reizen. Met het oog op verdere versterking van de Duitse activiteiten is Fellowes momenteel bezig een nieuwe Sales & Marketing Manager voor continue lokale support in de Duitstalige landen te werven.

Over Fellowes
Fellowes levert een uitgebreid pakket producten voor de elektronische werkplek, waaronder papiervernietigers, bind- en lamineermachines, bureau-accessoires en opberghulpmiddelen. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Itasca (Illinois) en heeft daarnaast eigen vestigingen in Groot-Brittannië, de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Polen, Australië, Canada, Japan, Korea en Singapore. Fellowes heeft wereldwijd meer dan 1200 mensen in dienst en verwacht dit jaar een omzet van ruim 700 miljoen dollar te behalen. Ga voor meer informatie naar www.Fellowes.nl

Noot aan de redactie,