Extra nieuwsbrief 21 juni 2006
Aanmelden nieuwsbrief

Treindienst SNCF kampt met grote problemen

De kwaliteit van de treindienst in Frankrijk is door een ongelukkige samenloop van omstandigheden onvoldoende. De SNCF heeft op dit moment af te rekenen met de gevolgen van diverse ontsporingen en een tekort aan productiemiddelen. Arbeidsonrust, die gepaard gaat met wilde stakingen, verergert de bestaande problemen.

Het - voor het verkeer van en naar Nederland - belangrijke sorteerstation le Bourget, ten noorden van Parijs, is dermate overbelast dat de SNCF besloten heeft daar voorlopig geen wagens uit het wagenladingenverkeer naar toe te vervoeren, totdat men kans heeft gezien de overvloed aan wagons weg te werken. Voor complete treinen met bestemmingen in Frankrijk geldt dat die alleen aangenomen worden als deze ten minste vier dagen van tevoren zijn aangemeld. Aanvragen voor treinen die later binnenkomen, zullen naargelang van beschikbaarheid van locomotieven en machinisten worden afgewikkeld.

Met deze maatregelen verwacht de SNCF binnen enkele dagen de treindienst te normaliseren. Railion Nederland betreurt het ongemak dat haar klanten hierdoor ondervinden.

Railion Nederland is onderdeel van DB Logistics, de transport en logistiek divisie van Deutsche Bahn AG.