Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

21 Juni 2006

Doetinchem - Motor gestolen

In de nacht van 19 op 20 juni werd een motorfiets gestolen vanaf het erf van een woning aan de Wannedreef. Het gaat om een zwarte Honda CBR 600 RR, met kenteken MHXV26. De motor stond op slot en was daarnaast met een slot aan een andere motor vastgemaakt. Ook het wiel van deze tweede motor werd gestolen. De politie onderzoekt de zaak.

Doetinchem - Drie mannen aangehouden

Op 20 juni werden omstreeks 7.15 uur drie ruiten van een portiekflat aan de Caenstraat vernield. De politie stelde een onderzoek in en kon dezelfde dag nog aan de hand van getuigenverklaringen drie mannen aanhouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Gaanderen, een 27-jarige man uit Terborg en een 22-jarige man uit Harlingen. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.

Doetinchem - Inbraak

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Tramstraat in de nacht van 19 op 20 juni. Een raam werd opengebroken en geld en computerapparatuur werden gestolen.

Doetinchem - Bedrijfsauto gestolen. In de nacht van 19 op 20 juni werd een bedrijfswagen gestolen vanaf de Boekweitdreef. Het gaat om een witte bedrijfswagen met de opdruk Discount Woningtextiel van het merk Mercedes-Benz, type 208 D, kenteken VS-NL-97. De politie stelt een onderzoek in.

Didam - Winkeldief

Een 18-jarige vrouw uit Didam is op 20 juni aangehouden in een winkel aan de Wilheminastraat. Zij wilde een bikini meenemen uit de winkel zonder te betalen. Zij krijgt een proces verbaal.

Zelhem - Gewonden bij ongeval

Een 15-jarige jongen uit Westendorp en een 37-jarige man uit Gaanderen raakten op 20 juni rond 17.30 uur gewond bij een ongeval aan de Stikkenweg. De man uit Gaanderen reed in zijn auto op de Stikkenweg in de richting van Doetinchem. Bij een fietsoversteek kwam de jongen op zijn fiets van rechts en botste tegen de auto. Beiden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Doetinchem - Autodief aangehouden

Een 19-jarige man uit Gaanderen werd op 21 juni rond 01.00 uur aangehouden wegens diefstal van een auto. De eigenaar had de auto op 20 juni om 23.50 uur met de sleutels erin op de Doctor Huber Noodtplaats gezet en had de auto even verlaten. Een toen nog onbekende man ging er met de auto vandoor. Een uur later troffen surveillerende politiemensen de auto met pech aan op de rijbaan van de JF Kennedylaan. De bestuurder, de man uit Gaanderen, werd aangehouden als verdachte van autodiefstal. Hij bekende de diefstal en bleek ook geen rijbewijs te bezitten. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Door de rijstijl van de verdachte is de auto beschadigd geraakt.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --