Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Adviesbureau De Beuk gelauwerd door Orde van organisatiekundigen en -adviseurs

Adviesbureau De Beuk krijgt voor drie jaar het predikaat Accredited Consulting Practice (ACP). De Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) reikt dit internationale certificaat pas voor de tweede keer uit aan een Nederlands bureau. De Beuk onderscheidt zich door een goede interne opleiding, beoordeling en kwalificatie van haar adviseurs en heeft een stevig kwaliteitssysteem in huis ter bevordering van de professionaliteit.

De Beuk bestaat uit een netwerk van 20 adviseurs en een ondersteunend bureau. De adviseurs zijn gespecialiseerd in advies op het snijvlak van politiek, bestuur en samenleving. Het is een dertig jaar oud bureau dat overtuigd producten op de markt zet, op een manier die net een beetje anders is dan een doorsnee adviesbureau. Adviesbureau De Beuk volgt de actualiteit op de voet.

Zo levert het bureau cursussen voor nieuwe raadsleden en wethouders die na de recente gemeenteraadsverkiezingen zijn aangetreden. De Beuk verzorgt bovendien de populaire workshop Duivelse dilemma's, over leidinggeven en integriteit. Een andere specialiteit van De Beuk is het adviseren bij gebiedsontwikkeling. Bijvoorbeeld: bij de keuze tussen een weg langs het Naardermeer of verbreding van de huidige wegen bij Amsterdam, adviseert De Beuk hoe je belanghebbenden het beste bij de besluitvorming kunt betrekken.

De accreditering van de Ooa betekent dat een klein bureau als De Beuk niet onderdoet voor de groten uit het vak. In 2004 kreeg gerenommeerd consultancybureau Deloitte het certificaat ook uitgereikt. Het certificaat ACP is een wereldwijde professionele standaard voor de adviespraktijk. De Orde van organisatiekundigen en -adviseurs is de Nederlandse vertegenwoordiger binnen de International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI) die deze standaard heeft ontwikkeld.

Internationale auditoren onderwerpen de beroepsorganisatie Ooa zelf ook elke drie jaar aan een assessment. Daarmee verwerft de Ooa het recht om adviseurs van het internationale CMC-predicaat te voorzien en ook bureau's, zoals De Beuk, te accrediteren. De Ooa is opgericht in 1948 en verenigt in Nederland ruim 1300 organisatiekundigen en organisatieadviseurs. De ICMCI bestaat sinds 1987 en is een wereldwijde organisatie van 36 landelijke instituten.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij:

Orde van organisatiekundigen en -adviseurs
Telefoon nummer 033-2473442
Raimond Fifis


---- --