Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

21 juni 2006

Apeldoorn - Snorfietser rijdt kind (2 jaar) aan

Een 17-jarige snorfietser uit Apeldoorn heeft dinsdagavond (20/06) op de Hoofdstraat een 2-jarig Apeldoorns meisje aangereden. De bromfietser reed over de Hoofdstraat en en botste op een gegeven moment tegen het meisje, dat bij haar ouders liep richting Raadhuisplein. Zij werd door de klap een paar meter weg geslingerd. Een ambulance vervoerde haar met diverse verwondingen naar het Lukasziekenhuis, waar zij werd opgenomen. De politie nam de snorfiets voor technisch onderzoek in beslag en maakt proces-verbaal op.

Apeldoorn - Politie houdt inbrekers aan

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (21/06) op de Chroomweg twee 38-jarige mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die ingebroken hadden in een woning. De politie kreeg woensdagmorgen vroeg rond 04.00 uur melding dat er ingebroken zou worden. De politie had dinsdagavond ook al een inbraakmelding gekregen maar onderzoek leverde niets op. De politie trof in de lege woning, in verband met verbouwing, één van de verdachte mannen aan. De andere man had zich in het park verstopt. De politie hield beiden aan en sloot hen voor verder verhoor op in een politiecel.

Apeldoorn - 29 bestuurders te snel

29 bestuurders van motorvoertuigen overschreden dinsdag (20/06) tijdens twee snelheidscontroles de maximumsnelheid. 824 bestuurders passeerden op de Europaweg de controle. Van hen reden er 27 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. 159 bestuurders passeerden op de Jachtlaan de controle. Van hen kregen er 2 een proces-verbaal voor het te snel rijden.

Apeldoorn - Hond opgenomen in het asiel De hond van een 22-jarige bewoner van de Flamingoweg is dinsdag (20/06) door tussenkomst van de politie en een dierenarts opgenomen in het dierenasiel. De hond had rond 09.50 uur gevochten met een andere hond. Die hond, eigendom van een 54-jarige bewoonster van de 1e Wormenseweg, overleed als gevolg van de verwondingen. In overleg met de eigenaar, de politie en een dierenarts heeft de eigenaar afstand van de hond gedaan en is deze ondergebracht in het dierenasiel ter observatie. De hond zal in ieder geval niet terugkeren naar de huidige eigenaar.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --