Gemeente Gouda


persbericht: openlucht podium in museumtuin in gebruik (21 juni 2006)

De museumtuin van MuseumgoudA is in de winter opnieuw ingericht en kan gebruikt gaan worden voor culturele activiteiten. Samen met het weeshuisplein (herinrichting in 2004) en het straks nog nieuw te creëren binnenplein voor de nieuwbouw van Muziekschool en Werkschuit (naast de Jeruzalemkapel) kan het Cultureel Kwartier steeds meer gaan bruisen.

Met het festival Krossin Gouda maakt museum Gouda een wervelende start met de buitenprogrammering in dit culturele hart van de stad. Het openingsconcert in de tuin van het museum op donderdag 22 juni om 19.00 uur is gratis.

Tijdens het festival Krossin Gouda vinden in en rondom MuseumgoudA verschillende concerten en performances plaats, in een aantal gevallen tussen de beeldende kunst. Er zal sprake zijn van een ware kruisbestuiving tussen muziek en museum, opera en beeldende kunst, heden en verleden. Deze editie van Krossin Gouda is de eerste in een serie van drie.

Ook in 2007 en in 2008 zal Tania Kross artistiek leider zijn van het festival. Aan het festival wordt deelgenomen door verschillende topmusici en er wordt nauw samengewerkt met de Muziekschool Gouda en Balletschool Pijpers.