Gemeente Gouda


persbericht: gouds vrijwilligersontbijt geprolongeerd (19 juni 2006)

Uit dankbaarheid voor de bijdrage van vrijwilligers aan de Goudse samenleving, organiseert de gemeente Gouda ook dit jaar weer een vrijwilligersontbijt. Het vrijwilligersontbijt wordt gehouden op vrijdag 15 september tussen 7.00 en 8.30 uur in de Sint Janskerk te Gouda. Tijdens dit ontbijt worden duizend vrijwilligers bediend door de burgemeester, wethouders, raadsleden, en directeuren van diverse Goudse organisaties.

Deze week ontvangen een kleine achthonderd organisaties in Gouda die met vrijwilligers werken een oproep om vrijwilligers aan te melden voor dit ontbijt. Ook inwoners van Gouda kunnen vrijwilligers voordragen voor het ontbijt. In de Sint Janskerk is ruimte voor 1000 vrijwilligers. Indien er meer aanvragen binnenkomen, worden de beschikbare plaatsen naar rato verdeeld. Tot 25 augustus 2006 kunnen vrijwilligers worden aangemeld. In week 35 krijgen de organisaties de beschikbare toegangskaarten voor het ontbijt toegestuurd voor verspreiding naar hun vrijwilligers.

Waar aanmelden?
Vrijwilligers kunnen aangemeld worden bij het
VrijwilligersInformatiePunt (VIP). Dit kan via internet: www.gouda.nl/vrijwilligers. Per post aanmelden kan ook. Stuur een brief naar: Gemeente Gouda, VrijwilligersInformatiePunt, Antwoordnummer 10.005, 2800 VB Gouda. Vermeld duidelijk wie de vrijwilliger voordraagt, adresgegevens en telefoonnummer van de contactpersoon en de naam van de vrijwilliger. Kijk voor meer informatie op de website of bel het Vrijwilligersinformatiepunt: 0182
- 58 86 14.

VrijwilligersInformatiePunt
Het vrijwilligersontbijt is een initiatief van het VrijwilligersInformatiePunt (VIP) van de gemeente Gouda. Het VIP is er voor iedereen die op zoek is naar vrijwilligerswerk, voor mensen die al vrijwilligerswerk doen en meer willen weten en voor organisaties die met vrijwilligers werken. Het VIP ondersteunt en stimuleert vrijwilligerswerk in Gouda. Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kunnen hier terecht voor informatie, advies, vacatures op het gebied van vrijwilligerswerk en cursussen. Het VIP is bereikbaar via de website www.gouda.nl/vrijwilligers, telefonisch via nummer 0182 - 58 86 14 of te bezoeken in de Stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 in Gouda.