VVD


21-6-2006

Zsolt Szabo: Broos van Erp ICT prijs naar Solutions Radio

De Broos van Erp Prijs een prestigieuze aanmoedigingsprijs van 50.000 euro voor een succesvolle, startende ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf, die een zakelijke en innovatieve toepassing op het gebied van nieuwe technologie vermarkt, is dit jaar uitgereikt aan Solutions Radio. De VVD is hier erg tevreden over.

Bij de prijs gaat het om toepassingen voor zowel de business-to-business als de business-to-consumer markt. De prijs is vernoemd naar oud VVD Kamerlid Broos van Erp dat zich tijdens zijn Kamerlidmaatschap heeft ingezet voor het gebruik van ICT zowel binnen als buiten de Kamer.

Solutions Radio is een bedrijf dat systemen ontwikkelt voor minder valide mensen. Via het project Andere Overheid heeft de VVD meerdere keren aangegeven dat overheidsdiensten ook toegankelijk dienen te zijn voor mensen met een handicap. De prijs geeft het bedrijf de mogelijkheid om nieuwe toepassingen te ontwikkelen die gebruikt kunnen worden in de dienstverlening van de overheid naar burgers met een handicap. ,,Derhalve is de prijs niet meer dan verdiend'', zegt Zsolt Szabo, woordvoerder ICT.