Staatsbosbeheer

21 juni 2006

Op zaterdag 4 november wordt voor het zesde jaar de Natuurwerkdag georganiseerd. In vijf jaar tijd is deze landelijke dag uitgegroeid tot een succesvolle, nationale werkdag. Dit jaar valt de Natuurwerkdag samen met Make a Difference Day (MADD), waarbij tienduizenden Nederlanders zich massaal inzetten voor een nuttig doel of project. Begin november zal dus geheel in het teken staan van vrijwilligerswerk!

In de natuur gaan op circa 270 locaties duizenden mensen tegelijk aan de slag. Onder professionele begeleiding kan jong en oud meehelpen met diverse onderhoudswerkzaamheden zoals struiken snoeien, heide plaggen, gras hooien, wilgen knotten en broedhopen voor slangen aanleggen. Kinderen kunnen meehelpen met takken opruimen en kruiwagens volladen en op een aantal plekken ook nestkastjes bouwen of lampions maken van pompoenen.

Actief bezig zijn in de natuur en met anderen een klus klaren is een bijzondere vorm van genieten. Daarnaast biedt deze dag de mogelijkheid iets terug te doen voor landschap en natuur in de eigen omgeving. De Natuurwerkdag heeft vorig jaar veel nieuwe mensen aangetrokken. Maar liefst 58% van de deelnemers deed voor het eerst mee en 40% had zelfs nooit eerder in de natuur gewerkt.

Landschapsbeheer Nederland heeft de landelijke coördinatie in handen en werkt samen met tien organisaties, te weten: Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), Vereniging Natuurmonumenten, Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie (JNM), Staatsbosbeheer, Vobula, Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), IVN Vereniging voor natuur- en milieu educatie, Scouting Nederland, ANWB en enkele provinciale Landschappen.

Er is altijd een locatie in de buurt! Aanmelding vooraf is gewenst. Kijk op www.natuurwerkdag.nl of bel 0900 - 777 09 00.