Gemeente Roermond

Verlichtingsproject: Kerk in licht

Aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag vindt in het centrum van Roermond een uniek verlichtingsproject plaats: 'Kerk in licht'. Vijf kerkgebouwen in het centrum van de stad worden dit weekend op een bijzondere manier aangestraald. Wethouder Gerard IJf en wethouder Lodewijk Imkamp verrichten vrijdag om 22.30 uur op een bijzondere manier de starthandeling op het Munsterplein.

Met de lichtaccenten en schaduweffecten wordt de unieke architectuur van de gebouwen benadrukt. Tijdens dit project werkt Essent Lighting samen met studenten van de universiteit Hildesheim uit Duitsland. De kerkgebouwen St. Christoffel kathedraal, Munsterkerk, Heilige Geestkerk, Minderbroederskerk en Ursulakapel worden vrijdag- tot en met zondagavond uitgelicht, telkens vanaf ongeveer 22.30 uur.

'Kerk in licht' is een initiatief van de gemeente Roermond, Essent Lighting en de Stichting Centrummanagement. Ron Deckers: "Essent Lighting laat door middel van dit project zien welke toegevoegde waarde de aanstraling van (openbare) gebouwen heeft in het stedelijk interieur en de sfeer in de openbare ruimte. 5 Kerken gelijktijdig verlichten op een betrekkelijk klein gebied is uniek in Nederland. Met name de Munsterkerk en de Minderbroederskerk zullen het bekijken meer dan waard zijn."

Het project vindt plaats om extra sfeer te geven aan verschillende activiteiten die dit weekend plaatsvinden zoals de Cultuurnacht, Santa Fé, Taptoe en Molenrock. Hein Jambroers (Centrummanagement): "Het hele weekend zijn diverse deelnemende kerken opengesteld voor publiek en in de Minderbroederskerk is een bijzondere tentoonstelling. Al deze activiteiten en het verwachte mooie weer maken dat het een bruisend en afwisselend weekend wordt met de Roermondse kerken als 'lichtend' middelpunt." Voor meer informatie over deze en andere activiteiten: zie de evenementenkalender op deze site.

Publicatiedatum: 21.06.2006 Bijgewerkt: 21.06.2006