Ingezonden persbericht


Persbericht

21 juni, 2006

Centennial Software neemt Monactive over ter uitbreiding van het SAM-aanbod

Centennial Software, ontwikkelaar van IT-governance-oplossingen zoals Discovery 2006, heeft Monactive Limited overgenomen. Met deze overname worden twee aanvullende technologieën op het gebied van software asset management (SAM) samengebracht.

Met hun gezamenlijke kennis gaan Centennial en Monactive organisaties nieuwe oplossingen en ondersteuning bieden bij het voldoen aan de ISO/IEC 19770-1 SAM-norm. Deze ISO-norm werd in mei 2006 door Investors in Software (IiS) en de Federation Against Software Theft (FAST) ontwikkeld om ondernemingen te helpen hun bedrijfssoftware beter te beheren.

Met de overname van Monactive onderstreept Centennial de focus op het ondersteunen van ondernemingen bij het verbeteren van hun IT-governance. Door de kosten die verbonden zijn aan het beheren van software en de aanschaf van licenties inzichtelijk te maken, kunnen namelijk veel overbodige uitgaven voorkomen worden.

"Het wordt voor ondernemingen steeds belangrijker dat zij inzicht hebben in hun IT-eigendommen, omdat de IT-budgetten in toenemende mate onder druk komen te staan. Met behulp van software asset management-oplossingen kunnen ze daarover weloverwogen beslissingen nemen", aldus Andy Burton, CEO van Centennial Software. "Dit is vooral belangrijk wanneer bedrijven willen investeren in zakelijke software, waarbij zij aan bepaalde licentievoorwaarden moeten voldoen of waarbij het dichten van beveiligingslekken een belangrijke rol speelt."

"Wij constateren dat de vraag naar oplossingen op het gebied van asset-tracking sterk toeneemt. Ze dragen niet alleen bij aan kostenbesparingen, maar helpen organisaties ook bij het verbeteren van de compliance, het voorkomen van juridische problemen en het minimaliseren van beveiligingsrisico's", zegt Ian Dunn, CEO van Monactive. "Als expert op het gebied van software asset management kijken wij uit naar de samenwerking met Centennial voor verbeteringen op het gebied van IT-governance. Het is eigenlijk een logische uitbreiding van onze activiteiten."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Centennial Software
Centennial Software is een toonaangevend ontwikkelaar van applicaties voor de inventarisatie van desktopcomponenten en beveiligingsbeheeroplossingen. Centennial Software heeft momenteel meer dan vier miljoen licenties verkocht aan 'blue-chip' ondernemingen over de hele wereld. De oplossingen van Centennial Software zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van resellers en OEM-verkopers. De oplossingen zijn ontworpen om organisaties te helpen bij het beter beheren van hun IT-infrastructuur, het voldoen aan regelgeving en het minimaliseren van operationele risico's.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Ingrid van den Nieuwenhof van LEWIS Communicatie BV Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: ingridv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com