Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 21 juni 2006

De Volkskrant hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival verwelkomt bij de aankomende editie de Volkskrant als nieuwe hoofdsponsor. De partijen gaan een driejarige partnerovereenkomst aan.

De overeenkomst behelst onder meer de exclusieve uitgave en distributie van de Festivalkrant als promotiebijlage bij de Volkskrant. De bijlage, die op 13 september a.s. verschijnt, bevat interviews met acteurs en regisseurs, film- en festivaltips alsmede het complete programmaoverzicht. Daarnaast organiseert het Nederlands Film Festival op zaterdag 30 september exclusief voor Volkskrantlezers een dag waarop een selectie uit het festivalprogramma wordt gepresenteerd.

De Volkskrant wil toonaangevend zijn op het gebied van film en breidt daarom haar sponsorportfolio uit met het sponsorschap van het Nederlands Film Festival. De Volkskrant besteedt ruim aandacht aan film, niet alleen in de krant maar ook in samenwerking met de VPRO op internet (Cinema.nl) en op TV. De Volkskrant is tevens hoofdsponsor van het International Film Festival Rotterdam en Cinekid.

Het 26e Nederlands Film Festival vindt plaats van 27 september tot en met 6 oktober 2006.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl