Ingezonden persbericht


Sprekende mobiele telefoons voor slechtzienden dankzij Acapela en ONCE

Acapela's spraaksynthese doet de mobiele telefoons "spreken" van de wereldwijd bekende Spaanse organisatie voor blinden en slechtzienden, ONCE

Bergen, België, 21 juni 2006 - Acapela Group, Europese leider in spraaktechnologie, is gekozen door ONCE om een serie mobiele telefoons te laten spreken, bestemd voor slechtzienden. Deze telefoons, gebaseerd op het Symbian platform, maken de voornaamste menu's en informatie van het toestel oraal en automatisch beschikbaar, dankzij Acapela's stem en de Mobile Speak Software*.

De bedoeling is mensen met zichtproblemen, kwaliteitsvolle technologische oplossingen aan te bieden, door de toegang tot informatie en communicatietoepassingen te vergemakkelijken. Deze nieuwe stap bekrachtigt het partnership dat in 1998 tussen beide bedrijven ontstond.

Dankzij de TTS- (Text-To-Speech) technologie van Acapela, is het gebruik van mobiele telefoons eindelijk eenvoudig. De gebruiker heeft makkelijker toegang tot de basisinformatie, zoals het niveau van de batterij en het type netwerk en hij geniet natuurlijk eveneens van alle functies van de mobiele telefoon, inclusief SMS en online diensten. Alle menu's zijn omgezet in een aangename en verstaanbare vocale instructie.

"Mensen die visueel deficiënt zijn, gebruiken dagelijks TTS. De stem wordt op termijn een waardevolle partner. Het is belangrijk dat ze zich op hun gemak voelen met dit systeem. Acapela's synthese beantwoordt perfect aan al deze vereisten: comfort, verstaanbaarheid en natuurgetrouwheid. Drie criteria, die ons in onze keuze hebben geleid," verklaart José Luis Fernandez Coya, CEO van ONCE.


* Mobile Speak is compatibel met de volgende toestellen: Nokia 6680, 6260, Ngage QD, 3230, 6600, 6630, 6670, 7610, Panasonic X 700 en Samsung SGH D 720. Mobile Speak is ontwikkeld door Code Factory, een Spaans bedrijf dat mobiele oplossingen biedt voor blinden en slechtzienden. Meer informatie op www.codefactory.es.

Acapela Group leent eveneens haar stem aan "Mobile Speak Pocket", een gelijkaardig product dat speciaal voor Pocket PC werd ontwikkeld.

Over Acapela

Acapela Group, de Europese leider in spraaktechnologie, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van natuurlijke dialooginterfaces. Via hoogwaardige en rendabele applicaties, biedt Acapela bedrijven nieuwe interactiemogelijkheden aan. Het aanbod van de Group, richt zich op alle markten met een waaier van mogelijkheden: 23 talen en 50 stemmen.

De spraakoplossingen van Acapela Group zijn reeds op brede schaal toegepast in talloze diensten en applicaties, zoals sprekende portals, standaard berichtendiensten, contact centers, web en blogs, PDA's en iPods, interactieve games, e-learning programma's, hulpmiddelen voor mindervaliden en boordcomputers.

Als huidige nummer 1 in spraaktechnologie in Europa, en met name in de Noordelijke landen evenals het Midden Oosten, heeft Acapela zich op korte tijd een indrukwekkende klantenkring kunnen opbouwen met referenties zoals : Alcatel, Alva, Atos Origin, Bison Fûté, Bo Jo Tveter, Bosch Blaupunkt, Cegetel, Chronopost, Daimler Chrysler, Dolphin, Don Johnston, Franklin Electronic Publishers, Harman Becker, Intervoice, Magneti Marelli, MAAF Assurances, Navteq, PSA Peugeot Citroën, Telia, Temic, Texas Instruments, Tieman, Toby Churchill, Scandis, SFR en Siemens.

http://www.acapela-group.com

Perscontact:

Jan Robijns

Open2Europe

+33 1 55 02 14 69
j.robijns@open2europe.com