Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Geslaagde 8 fan Jeth

21/06/2006

Hengelo, 21 juni 2006
Afgelopen zaterdag 17 juni werd mede dankzij initiatief van de Europese Arabo Friezen Vereniging (EAFV) in het Friese buurtschap Jeth het grootse paardenfestijn `Topspeed 8 fan Jeth' gehouden. Een groot aantal deelnemers met Friezen en Arabo-Friezen bonden met gezonde rivaliteit de strijd met elkaar aan.
Bij de tweespanen ging het tussen een Fries tweespan van Otte de Vries en het Arabo-Friezen tweespan van Topspeed, gemend door Peter Chardon. De spanning bleef er tot de laatste hindernis in, en uiteindelijk kon Otte de Vries als winnaar gehuldigd worden.
Bij de vierspannen bleken de Arabo-Friezen van team Schrijvers-Aerts uit het Belgische Hoogstraten onverslaanbaar. Met een voorsprong van maar liefst 18 punten op het Topspeed Arabo-Friezen team, met Anne Okkema aan de leidsels, wisten de Belgen de overwinning naar zich toe te trekken.
Het team van Harry de Ruyter, die de Friezen uitbracht van Jaap van der Ree's Stoeterij Groenestein, kon lange tijd het team van Anne Okkema bijhouden, maar zakte iets in het klassement door een foutje in hindernis 7.
De EAFV stelde een wisselbeker met geldprijs beschikbaar voor de winnaars en hoopt volgend jaar op een vervolg van deze geslaagde sportieve competitie tussen de zwarte parels en de Arabo-Friezen. Uitslag tweespannen:

1. Otte de Vries met 98,3 punten

2. Peter Chardon met 100,6 punten

3. Jeroen Hoogewerf met 101,5 punten

4. Jan Baas met 101,8 punten

Uitslag vierspannen:

1. team Schrijvers Aerts met 102 punten

2. team Anne Okkema met 120 punten

3. team Bauke Meindertsma met 135,5 punten

4. team Groenenstein Harry de Ruyter met 228,3 punten Bron: Hoefnet, overname zonder bronvermelding niet toegestaan

De Friese hengsten van Stoeterij Groenestein presteerden uitstekend op hun geboortegrond
©Marja Angement