Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Pries prolongeert tandemtitel in Exloo

21/06/2006

Hengelo, 21 juni 2006
Tandemrijder Dirk Pries uit Putten is er afgelopen weekend in Exloo weer in geslaagd het Verenigingskampioenschap tandems voor zich op te eisen. Hij won de titel voor de tweede opeenvolgende keer. Dochter Cornelie eindigde op de tweede plaats, voor Petra Noordzij uit Riethoven met haar kittige hackney pony's.
Het tandemkampioenschap is het enige klasse 4 kampioenschap dat niet door de KNHS erkend is en als kampioenschap van de Belangenvereniging Mennen wordt verreden. In totaal kwamen negen tandemaanspanningen, paarden en pony's, aan de start, waaronder twee Belgische gasten; Nicolas Deudon en Kris Mannaerts.

Nadat de tandemrijders van dressuurring waren veranderd, de hen toegekende ring was zeer lastig aan te rijden en de bodem was niet kampioenschapwaardig, kon de dressuur van start gaan. Deze werd met overtuiging gewonnen door Cornelie de Geijter-Pries, gevolgd door vader Dirk en Nicolas Deudon. De wedstrijd werd dezelfde dag vervolgd met een vaardigheidsproef, waarbij een viertal doorgangen zeer lastig opgesteld stonden. Alleen Han Gankema en Dirk Pries wisten de lei schoon te houden, maar Cornelie behield ondanks een afgeworpen balletje haar leiding in het tussenklassement.

Onder warme weersomstandigheden werd op zondag de marathon verreden. Op het hoofdterrein stonden de deelnemers zeven zeer technische hindernissen te wachten, waaronder drie slopende waterbakken en de zware hindernis op een helling. Han Gankema verloor zijn kansen op een medaille toen hij in de vijfde hindernis net voor het uitrijden omkiepte. Hij moest helaas de wedstrijd beëindigen. Ook Cornelie de Geijter zag haar zicht op een podiumplaats verdwijnen nadat ze in het staptraject bijna 10 strafpunten liet noteren. De overwinning in de marathon ging naar Dirk Pries die daarmee tevens zijn kampioenstitel zeker stelde. Deudon eindigde in het eindklassement op de tweede plaats, terwijl Mannaerts vijfde werd.

De Nederlandse en Belgische tandemrijders gaan op 5 en 6 augustus opnieuw de strijd met elkaar aan, op de wedstrijd in het Belgische Vollezele.
Bron: Hoefnet, overname zonder bronvermelding niet toegestaan Uitslag Exloo:

www.hoefnet.nl/drivingresults/2006/NED/EXLOO/