FNV

Bondgenoten krijgt eerste Monica Lewinsky Award

Eén stagiair op elke vijftig werknemers. Dat zou de norm moeten zijn, zegt Judith Ploegman van FNV Jong in FNV e-Magazine van 21 juni.

FNV Jong-voorzitter Judith Ploegman heeft maandag Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten, de eerste Monica Lewinsky Award overhandigd.

De `prijs' is bedoeld om organisaties en bedrijven te stimuleren meer stagiairs aan te nemen. FNV Jong wil één stagiair op vijftig werknemers.

Snel

Ploegman: "FNV Bondgenoten heeft nu vijf stagiairs op achthonderd personeelsleden. Bondgenoten moet zo snel mogelijk de norm halen."

De bond wil in 2007 zo ver zijn, maar FNV Jong wilde Bondgenoten aanmoedigen om er al in 2006 hard aan te werken. Van der Kolk beloofde er de pas in te zetten. "Ik verwacht dat we dit jaar al aan de norm kunnen voldoen."

De andere FNV-bonden en de FNV vakcentrale halen wel de één-op-vijftignorm. FNV Kiem heeft ook al in cao's afspraken gemaakt over het aantal stagiairs in haar sectoren.

Maar FNV Jong wilde niet met het vingertje wijzen en eerst eens in `eigen huis' kijken hoe het stond met het aantal stagiairs. Lees het complete FNV e-Magazine van 21 juni 2006.htm