Dienstenbond CNV

CNV actief bij Reorganisatie Syntec
21-06-2006

Onlangs is CNV Dienstenbond geïnformeerd over een voorgenomen reorganisatie bij Syntec, onderdeel van CRH. Als vakbond komen wij op voor de belangen van onze leden bij Syntec, met juridische bijstand en het collectief afsluiten van een sociaal plan. Eind deze maand zullen wij met de werkgever onderhandelen over maatregelen om de sociale gevolgen te beperken.

Sinds 1 mei 2006 is Syntec onderdeel van CRH na een overname. De afgelopen jaren zijn er al regelmatig veranderingen doorgevoerd. Volgens CRH heeft dit nog onvoldoende opgeleverd en is een reorganisatie noodzakelijk. Dit zal wel de nodige personele gevolgen opleveren.

De komende weken
De ondernemingsraad doet de beoordeling of de reorganisatie noodzakelijk is, de vakbond is er om te zoeken naar een zo sociaal mogelijke afwikkelingen er van. Het gaat dan om ontslag- en reiskostenvergoedingen, outplacement, voorwaarden voor alternatief werk, klachtenprocedures, etc. CRH heeft altijd een doorlopend/standaard sociaal plan gehad. De werkgever wilde deze ook van toepassing verklaren op Syntec. Dat wil zeggen: een uitgeklede versie daarvan. Wij hebben duidelijk aangegeven de verslechteringen niet zomaar te accepteren en voor Syntec maatwerk te willen leveren. Op 28 juni zullen wij met de werkgever om de tafel gaan om tot een sociaal plan te komen. Rond die tijd zullen wij ook alle werknemers bij elkaar roepen om te kijken wat u van de uitkomst van de onderhandelingen vindt. Heeft u nu al vragen of opmerkingen, geef het dan vooral aan ons door.

Wat kunt u van ons verwachten
Leden van CNV Dienstenbond hebben recht op de op de achterzijde vermelde diensten. Dat betekent naast collectieve ondersteuning door het onderhandelen over een sociaal plan tal van andere persoonlijke extras. Leden die getroffen worden door de reorganisatie en reeds drie maanden lid zijn ontvangen juridische bijstand bij ontslag of conflicten (vraag om de voorwaarden). Ontvangt u een ontslagvergoeding? Dan kunnen leden met het financieel adviesbureau voorkomen dat een veel te groot deel naar de belasting verdwijnt. En natuurlijk niet te vergeten: CNV Dienstenbond is de enige bond waar u gratis ook een privé-rechtsbijstandsverzekering krijgt. U bent dus niet alleen voor uw werk verzekert van juridische ondersteuning, maar ook voor privé-zaken.

Maar sowieso is het belangrijk dat u lid bent. Bij reorganisaties en CAO-onderhandelingen is een grote achterban van doorslaggevend belang. Hoe meer leden, hoe groter de vuist, hoe meer wij kunnen bereiken. Goede arbeidsvoorwaarden komen niet vanzelf, daar wordt elk jaar weer hard voor gevochten bij de werkgever of aan de CAO-tafel.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of per email op het adres h.devaan@cnvdibo.nl