Het Nationaal ICT Event is een initiatief van PERSBERICHT


** Solutions Radio winnaar Broos van Erp prijs en De Twee Snoeken winnaar PricewaterhouseCoopers Innovator Award **

Utrecht, 20 juni 2006 ­ Tijdens het Nationaal ICT Event van 20 juni jl. zijn de twee belangrijkste e-business en ICT-gerelateerde awards in Nederland uitgereikt: de Broos van Erp prijs en de PricewaterhouseCoopers Innovator Award.

Solutions Radio kreeg uit handen van Chris Buijnk van het ministerie van Economische Zaken de Broos van Erp 2006 prijs en de cheque van 50.000,- Business partners uitgereikt. Hans de Rooij van PricewaterhouseCoopers reikte tijdens het 's avonds gehouden Executive Award Diner de PricewaterhouseCoopers Innovator Award uit aan De Twee Snoeken samen met de cheque van 10.000,-.

Solutions Radio heeft een webradio ontwikkeld waarmee elke leek radio via het internet kan beluisteren. De eerste toepassing was Kerkradio gericht op bejaarden die zonder moeite met dit apparaat konden omgaan. De jury heeft Solutions Radio als winnaar gekozen vanwege de sterke focus op de core-competenties en het feit dat men in een kleine nichemarkt is begonnen en dit uitgebreid heeft met andere niches. Hierdoor creëert het bedrijf volgens de jury de meeste marktwaarde.

De Twee Snoeken had het meest briljante idee. Het idee van de digitale dakkapel blonk uit in innovativiteit. Via internet kan digitaal een dakkapel ontworpen worden, er wordt gekeken of vergunningen nodig zijn en eventueel aangevraagd en zelfs kan een huiseigenaar via deze site offertes van aannemers opvragen. Dit scheelt dus een hoop administratieve rompslomp bij alle partijen. Het meest unieke van dit idee is dat dit bedrijf haar maatschappelijke verantwoordelijkheid oppakt door niet alleen het idee te hebben, maar ook de markt op te voeden en te zorgen dat het realiteit wordt.

De jury's van beide prijzen hadden al in april de genomineerden geselecteerd. Uit de in totaal 25 aanmeldingen voor de Broos van Erp prijs waren naast Solutions Radio de volgende genomineerden: Interim Labour met SMSwerk, Farmedvisie met FarmedRX en Directmovie.

Voor de PricewaterhouseCoopers Innovator Award hadden 27 bedrijven zich aangemeld. Hieruit waren naast De Twee Snoeken met De Digitale Dakkapel, de volgende bedrijven genomineerd: Venspro met Greetz, Q go met de Customer Interaction Management Suite en CodeGlue met Gowaku.

Op 20 juni zijn tijdens het Nationaal ICT Event de genomineerden beoordeeld tijdens openbare sessies door de hoofdjury. Tijdens het 's avonds gehouden Executive Award Diner zijn de winnaars bekend gemaakt.

Jury
De voorjury van de Broos van Erp prijs die de selectie van de genomineerden heeft gemaakt bestaat uit Eddy Boeve (Beeblebrox B.V.), Edo van Santen (Venture Capital Coach), Marianne Herbert (Media Plaza) en Raymond Pijpers (TNO). De hoofdjury bestaat uit: Roel Pieper (Favonius Ventures, voorzitter), Hans Veldhuizen (Indictis Ventures, vice voorzitter), Boris Veldhuizen van Zanten (Fleck), Rob Langezaal (KPN), Marlouke Durville (Ministerie van Economische Zaken) en Rogier Smit (Playlogic).

Media partners

Het Nationaal ICT Event is een initiatief van De voorjury van de PricewaterhouseCoopers Innovator Award bestaat uit Maarten Alleman (A&B Software Solutions), Peter ter Horst (Lector innovatief ondernemen Avans hogeschool), Stephan Poelsma (New Cosmopolitan Entertainment Company) en Anouk van Gool (Media Plaza). De hoofdjury bestaat uit Hans de Rooij (Pricewaterhousecoopers, voorzitter), Han Gerrits (Hoogleraar VU en directeur Innovation Factory), Herman Hovestad (Syntens), Rutger Peters (Zylom) en Alex Beishuizen (Computable).

De Broos van Erp prijs en de PricewaterhouseCoopers Innovator Award De Broos van Erp prijs is de aanmoedigingsprijs van het Ministerie van Economische Zaken t.w.v. 50.000,- voor een succesvolle, startende ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf, die in het afgelopen jaar op de meest innovatieve en effectieve wijze gebruik heeft gemaakt van ICT-, e-business-, of internettoepassingen. De PricewaterhouseCoopers Innovator Award is een prijs voor ondernemingen die minimaal vier jaar bestaan en die zich bezighouden met innovatieve ICT- of internettoepassingen. De totale waarde van de Business partners PricewaterhouseCoopers Innovator Award bedraagt 10.000,-.

Het Nationaal ICT Event is een initiatief van het Ministerie van Economische zaken en Media Plaza en wordt ondersteund door de Businesspartners Computable, VNU exhibitions, Nebib en PricewaterhouseCoopers.

Over Media Plaza
Media Plaza is een onafhankelijk netwerkcentrum dat het bedrijfsleven en de overheid stimuleert om ICT toe te passen ten behoeve van innovatie, efficiency en rendement. Dit gebeurt door fysieke en virtuele voorlichting, kennisoverdracht, (interactieve) programma's, trainingen en seminars aan meer dan 40.000 managers per jaar. Surf voor meer informatie naar www.mediaplaza.nl

Voor meer informatie over het Nationaal ICT Event: www.ictevent.nl
---