Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

21-06-2006

Start Nightingale programma in Groene Hart Ziekenhuis

Het Nightingale programma is een leertraject voor vakinhoudelijk leiderschap, waarbij de patiënt centraal staat. Het programma is bedoeld voor verpleegkundigen die invloed willen hebben op de ontwikkelingen in hun vak. Verpleegkundigen die initiatief willen nemen om verbeteringen in de zorg in te voeren en die anderen willen stimuleren dat ook te doen.

Het programma is geïnspireerd door het clinical leadership programma van de Royal College of Nursing en ontwikkeld door het LEVV. Aan de hand van actuele casuïstiek leren de deelnemers hun eigen leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen, zodat zij een voorbeeld kunnen zijn voor andere verpleegkundigen.
Het Groene Hart Ziekenhuis is het tweede ziekenhuis dat dit programma afneemt. Het Zaans Medisch Centrum is er vorig jaar september mee gestart.

Deelnemers
Op de voorgrond van links naar rechts: Henriëtte Mostert, Rita Speksnijder, Patrick Looys en Angelique Derksen. Staand van links naar rechts: Carin Veen, Ingrid Beil, Debora Verbruggen, Elly van de Kleijn, Wilma Schep, Lidy Hendriksen, Marja Gorissen en Natalie van Olst.

Voor meer informatie over het programma kunt u contact opnemen met:

Myriam Crijns
Projectleider LEVV
T 030 2919039
E m.crijns@levv.nl