Lancering van nieuwe culturele website voor Amsterdam

Amsterdam weekly bv

PERSBERICHT
Datum: 21 juni 2006

NIEUWE CULTURELE WEBSITE VOOR AMSTERDAM

De gratis culturele krant AMSTERDAM WEEKLY verwelkomt vanaf nu bezoekers op haar nieuwe website die vandaag de lucht ingaat:

www.amsterdamweekly.nl.

Deze site legt een fundering voor een nieuwe Engelstalige portal website in en voor de kosmopolitische stad Amsterdam.

Bezoekers van de site zien het meest recente culturele aanbod van Amsterdam, weergegeven in een overzichtelijke agenda van muziek, clubs, films, kunst en evenementen. De complete uitgave van de krant is tevens te downloaden in pdf formaat. Bovendien is de levendige energie rond de krant zichtbaar dankzij de altijd verrassende classifieds die ook op de website geplaatst zijn.

AMSTERDAM WEEKLY is begonnen in maart 2004 als iets nieuws in de stad: een gratis krant die zowel kwalitatief goede journalistiek biedt als een kritisch overzicht van kunst en entertainment. De krant wordt gemaakt in Amsterdam maar wordt geïnspireerd door vergelijkbare gratis alternatieve wekelijkse kranten als 'the Chicago Reader' en New Yorks Village Voice'.

Natuurlijk is er niets dat de geprinte versie van de krant kan overtreffen. Deze wordt verspreid op om en nabij 650 locaties in zowel het centrum als daarbuiten zoals in Amstelveen en Zuid-oost, en wel in o.a. cafés en restaurants, treinstations, internationale bedrijven, bars, boekwinkels, platenzaken, sportscholen en bij het Amsterdam Uitburo.

AMSTERDAM WEEKLY heeft onlangs drie European Newspaper Awards gewonnen en is vorig jaar tentoongesteld in het Designmuseum van Londen als 'een van de meest innovatieve en interessante ontwerpen van Europa in de afgelopen twee jaar'.

NOOT VOOR DE REDACTIE,