Provincie Zuid-Holland

Vergadering Gedeputeerde Staten 20 juni 2006

Dit is een populaire samenvatting van een selectie van onderwerpen uit de vergadering van Gedeputeerde Staten (GS) van 20 juni 2006. De vastgestelde besluitenlijst van deze GS-vergadering wordt één week na de vergadering op www.zuid-holland.nl gepubliceerd. De reeds gepubliceerde besluitenlijsten en agenda's van de GS-vergadering vindt u ook op deze website onder 'Stateninformatie'.

Tariefactie Openbaar Vervoer bij werk aan N 207Voor twee euro een retourtje Schiphol en drie euro voor een retourtje Amsterdam, dat kost het reizigers uit Alphen en omstreken tijdens de werkzaamheden aan de N 207 om hun bestemming te bereiken. De provincie Zuid-Holland en Connexxion hebben hierover afspraken gemaakt. Zonodig zet Connexxion extra bussen in op lijn 370. De actie duurt acht weken tijdens de zomermaanden. Relevante informatie verschijnt binnenkort op de website www.n207.nl.Lees het hele persbericht.

Kwaliteitssprong Openbaar Vervoer noodzakelijkEen van de speerpunten van het Provinciaal Verkeer- en Vervoerplan (PVVP) is een kwaliteitssprong voor het openbaar vervoer. Voor het realiseren hiervan is samenwerking nodig met regio's, andere vervoersautoriteiten, Rijk, NS en Prorail. In de vastgestelde nota 'Operationalisering Openbaar Vervoer provincie Zuid-Holland' wordt de inzet van de provincie samengevat. Ook is een inventarisatie gemaakt van de belangrijkste acties voor de komende jaren en is een begroting opgenomen. De komende jaren wordt gewerkt aan het verder uitbouwen van het Zuidvleugelnet en aan de realisatie van de RijnGouweLijn en de MerwedeLingeLijn.

Nieuwe fietskluizenDe provincie gaat op vijf plaatsen in Zuid-Holland fietskluizen bij bushaltes neer zetten. Het gaat om een proef. Als er voldoende animo is krijgt de proef een vervolg. De kluizen komen in Leimuiden bij de N 207, in Leiden bij de A44, in Noordwijkbij de N 451, in Haastrecht bij de N 228 en in Bergambacht bij de kruising N 207/N 210. De proef staat in het rapport fietsparkeren Zuid-Holland waarin GS voorstellen doen om het gebruik van de fiets in woon-werk verkeer te stimuleren.

Extra geld voor aanleg A4 Voor de Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS) met daarin de aanleg van de A4 door Midden-Delfland is meer geld nodig dan het tot nu toe beschikbare budget. Het extra geld wordt opgebracht door het ministerie van Verkeer en Waterstaat (70 miljoen euro), de stadsregio Rotterdam en het stadsgewest Haaglanden (beide 10 miljoen euro) en de provincie Zuid-Holland (10 miljoen euro). Met de extra 100 miljoen euro komt het totaal beschikbare bedrag op 641 miljoen euro, voldoende voor de uitvoering van het ontwerp. Lees het hele persbericht.

Verklaring van geen bezwaar bedrijfsgebouwen Hendrik-Ido-AmbachtHet college van GS heeft een verklaring van geen bezwaar verleend voor het oprichten van drie bedrijfsgebouwen met aansluitende infrastructuur op het bedrijventerrein Langeweg in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. In de afgelopende periode is het vervoer van gevaarlijke stoffen via Kijfhoek toegenomen, waarmee de ricio's voor de omgeving zijn vergroot. Ook is er sprake van gewijzigde omstandigheden die bij het bouwplan moeten worden meegenomen. Door de VROM-inspectie is echter vastgesteld dat het om een verwaarloosbare bijdrage aan het groepsrisico gaat en dat wordt gestreefd naar een nieuwe milieuvergunning. Voor deze nieuwe vergunning wordt door de provincie een kwantitatieve risicoanalyse opgesteld, die eind 2006 beschikbaar is.

Beleidsnota provinciale vaarwegen en scheepvaart gewijzigdDe nota van wijzigingen van de beleidsnota provinciale vaarwegen en scheepvaart is vastgesteld. Hiermee is gereageerd op alle vragen en opmerkingen die gemaakt zijn tijdens de ter inzage legging. Op één punt moet nog een besluit genomen worden, en dat is ten aanzien van markering van de vaarweg op de Kaag. Gedeputeerde Martin Huls gaat in overleg met belanghebbenden kijken op welke wijze dit het beste kan gebeuren. Kort na de zomer wordt de gewijzigde beleidsnota ter inzage gelegd.

Aanvullende wijzigingen Subsidieregeling Vrijetijd Zuid-HollandGS willen de hoogte van kleinschalige subsidies in het kader van het 'NORT project' vaststellen op maximaal 6.000 euro. Deze subsidies worden verstrekt aan ondernemers in de Zuid-Hollandse recreatiesector voor het opstellen van bedrijfsplannen om de kwaliteit van de recreatiesector in Zuid-Holland te verbeteren. Het 'NORT project' ondersteunt de recreatiesector, watersport- en horecabranche in Zuid-Holland door de inzet van drie consulenten.Daarnaast willen GS de puntentelling, waarmee kan worden vastgesteld of een project aan de criteria voldoet, verfijnen. Op die manier komt er een duidelijkere rangschikking in de mate waarin projecten voldoen. Deze twee wijzigingen van de subsidieregeling Vrijetijd Zuid-Holland zijn een aanvulling op de wijzigingen van de ASV, hoofdstuk VIII Vrijetijd, die 28 juni worden behandeld in de vergadering van Provinciale Staten (PS). Pas nadat PS hebben ingestemd met die wijzigingen, worden ook de bovengenoemde twee aanvullende wijzigingen van kracht. Hiervoor is verder geen aparte toestemming nodig van PS. Voor het komende jaar kunnen vanaf 1 juli subsidies worden aangevraagd. Kijk voor meer informatie op www.zuid-holland.nl onder het thema Vrijetijd, Subsidie voor Vrijetijd.

Subsidies

Aan de gemeente Bernisse is een subsidie van 25.000 euro toegekend in het kader van de Sociale Infrastructuur 2006 kleine kernen voor het project "Een Calimero met visie". Aan de Provinciale Samenwerking Jeugdzorg (PSJ) is een projectsubsidie verleend van 108.443 euro ten behoeve van de uitvoering van het onderzoek 'Zicht op effectiviteit Zuid-Hollandse Jeugdzorg'. Recent verschenen

Burgerjaarverslag 2005, ga direct naar de digitale versie van het Burgerjaarverslag 2005. Jaarverslag Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, binnenkort ook digitaal berschikbaar op onze website. Beiden publicaties zijn via het Publicatieloket op onze website te bestellen.