Gemeente Teylingen


Bestemmingsplan Hooghkamer begin juli ter inzage

21 juni 2006

PERSBERICHT 21 juni 2006 - In het kader van de Vinex-afspraken heeft de voormalige gemeente Voorhout een woningbouwtaakstelling van 2400 woningen gekregen van het Rijk. Deze taakstelling is overgenomen door de gemeente Teylingen.

Momenteel vinden in het kader van deze taakstelling de laatste bouwactiviteiten plaats in het plangebied Hoogh Teijlingen (1600 woningen). De overige 800 woningen worden in Hooghkamer gebouwd. Dit gebied ligt globaal tussen de spoorlijn en de Jacoba van Beierenweg in Voorhout.

In de afgelopen periode is onderzoek gedaan en is het plan voorgelegd aan de provincie en andere instanties. De resultaten van het onderzoek en de reacties zijn waar mogelijk in het plan verwerkt.

Op dinsdag 27 juni wordt het ontwerpplan behandeld in een extra vergadering van de raadscommissie Ruimte in het bestuurscentrum van Voorhout. Indien de commissie kan instemmen met het ont­ werpbestemmingsplan, dan ziet de verdere procedure er als volgt uit:

Het ontwerpbestemmingsplan wordt van woensdag 5 juli t/m dinsdag 15 augustus a.s. ter inzage gelegd bij de Gemeentewinkel in het Gemeente­ kantoor (Wilhelminalaan 25 te Sassenheim) en ook is het plan met de bijbehorende stukken te vinden op de gemeentelijke website (www.teylingen.nl).

Binnen de inzagetermijn kunnen zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren worden gebracht. Een officiële publicatie hierover volgt op dinsdag 4 juli a.s.

De gemeente is zich ervan bewust dat de periode van 5 juli t/m 15 augustus a.s. voor veel mensen gedeeltelijk in de vakantieperiode valt. Maar het verder in de tijd verschuiven van deze termijn is praktisch niet te doen. Volgens de planning behandelt de raadscommissie Ruimte het ontwerpplan met de ingebrachte zienswijzen op woensdag 4 oktober a.s. Zowel de behandeling in de commissie als die in de raad vergt de nodige voorbereidingstijd.

De provincie Zuid-Holland heeft een flinke subsidie van een kleine 2,8 miljoen euro voor het plan Hooghkamer in het vooruitzicht gesteld. Daar zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Eén van de voorwaarde is dat de gemeenteraad uiterlijk op donderdag 19 oktober 2006 het bestemmingsplan moet vaststellen.

Gemeentewinkel