Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 21 juni 2006

Zaanstreek-Waterland, 21-06-2006

Met onder meer: stoffelijke overschotten vrijgegeven, insluiper aangehouden en controle's

Stoffelijke overschotten vrijgegeven

Purmerend, 21 juni 2006.

Naar aanleiding van de gewelddadige dood van de twee kinderen in de Overlanderstraat in Purmerend op 14 juni jongstleden deelt de politie mede dat de stoffelijke overschotten zijn vrijgegeven. De moeder, die nog steeds vast zit, zal in de gelegenheid worden gesteld afscheid te nemen. Over de uitvaart en het verder verloop van het onderzoek worden door de politie nog geen mededelingen gedaan.

Fiets van buurvrouw

Purmerend.

Een 19-jarige Amsterdammer kwam er achter dat hij de fiets van de buurvrouw van zijn vriendin had gestolen. De man was aangehouden door agenten die hem op een damesfiets hadden zien rijden waar vermoedelijk met een vijl aan was geknoeid. In het verhoor bekende hij de diefstal en werd vervolgens heengezonden. Er was echter nog geen aangifte gedaan door de eigenaresse. De verdachte ging op bezoek bij de moeder van zijn vriendin en trof daar een buurvrouw die hielp met de was. Toen zij vertelde over haar gestolen fiets biechtte hij de diefstal bij haar op waarna de vrouw bij de politie aangifte deed en haar voertuig meekreeg.

Insluiper aangehouden

Watergang en Broek in Waterland, dinsdag 20 juni 2006.

De politie heeft een 43-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden als verdachte van diefstal door insluiping. Een 20-jarige vrouw van de Broekermeerdijk in Broek in Waterland ontdekte dat er iemand in huis was geweest die haar portemonnee had geleegd en een fototoestel had meegenomen. Gealarmeerde agenten gingen direct zoeken in de omgeving en troffen daar een bekende insluiper/woninginbreker aan op een fiets. De man had het fototoestel bij zich en werd vervolgens aangehouden. Het geld dat hij bij zich had werd in beslag genomen. Een telefoon die de man in zijn zak had bleek afkomstig van een inbraak op de Kanaaldijk in Watergang. Daar werd aan de achterzijde van een woning op de eerste verdieping een raam geforceerd. Er werd alleen een telefoon vermist, vermoedelijk omdat de inbreker werd gestoord door een alarm dat in de woning afging. De fiets waar de man op reed was vermoedelijk eerder op de dag gestolen van een erf aan de Dorpsstraat in Watergang. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de man in verband kan worden gebracht met eerdere inbraken of insluipingen in de omgeving.

Ongeval door paardenvijg

Wormerveer, dinsdag 20 juni 2006, 15:58 uur.

Doordat een 10-jarige fietser uit Wormerveer een paardenvijg, die op straat lag, ontweek is een 59-jarige vrouw uit Purmerend met haar fiets tegen een bushokje gereden en gewond geraakt. De jongen reed over de Kerkstraat vanuit de richting Krommenie. Bij het uitwijken zag hij niet dat hij net werd ingehaald door de vrouw. Om een aanrijding met de jongen te voorkomen week de vrouw naar links uit. Daar stond echter een bushokje waar zij vervolgens tegenaan reed. Zij werd met onbekend letsel aan haar been per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

'Hengelaar' aangehouden

Purmerend, dinsdag 20 juni 2006.

Een 32-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden omdat hij bij iemand op de Kolffstraat in de brievenbus zou hebben 'gehengeld'. Na aanhouding bleek dat de man in het bezit was van een creditcard die niet op zijn naam stond. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. Er wordt nader onderzocht hoe de man de creditcard heeft bemachtigd en of er strafbare transacties mee zijn gedaan.

Winkeldief alsnog gepakt

Wormer, dinsdag 20 juni 2006.

Een 39-jarige verdachte van winkeldiefstal uit Amsterdam is door de politie ruim een maand na de diefstal aangehouden. Een winkelier had in zijn elektronicazaak aan de Veerdijk de man geld terug gegeven voor spullen die de man eerder zou hebben gekocht. Omdat de man geen bonnetje had en de verkoper het achteraf niet vertrouwde werden de camerabeelden de volgende dag geraadpleegd. Hierop was te zien dat de man diverse goederen in zijn tas deed waaronder de 'terug gebrachte' goederen. Toen de winkelier de man dinsdag in een café in Wormerveer zag zitten waarschuwde hij de politie die de verdachte vervolgens heeft aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld. De man is al vele malen eerder ter zake diefstallen met politie en justitie in aanraking geweest en in zijn woonplaats staat hij bekend als veelpleger.

Winkeldieven

Zaandam, dinsdag 20 juni 2006.

Bij een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg werd een 36-jarige Amsterdammer aangehouden die met diverse goederen door de kassa was gegaan zonder daarvoor te betalen. Een 55-jarige Zaandammer werd bij een supermarkt aan de Westzijde aangehouden omdat hij enkele goederen niet bij de kassa afrekende. Een 14-jarig meisje uit Zaandam werd op de Westzijde bij een schoenenzaak aangehouden omdat zij twee paar onbetaalde schoenen in een tas had toen het detectiepoortje reageerde. De mannen werden voor de eerste maal ter zake winkeldiefstal aangehouden. Zij werden na verhoor met een bekeuring heengezonden. Tegen het meisje wordt proces-verbaal opgemaakt omdat zij al eerder werd betrapt op winkeldiefstal.

Winkeldiefstal

Purmerend, dinsdag 20 juni 2006.

Twee meisjes uit Purmerend van 13 en 15 jaar oud zijn door de politie verhoord als verdachten van winkeldiefstal. In een kledingzaak aan de Wagenweg had een werknemer gezien dat de meisjes een beveiligingslabel van een T-shirt verwijderden. Het shirt was hierdoor beschadigd. De verdachten bekenden de diefstalpoging/vernieling en worden doorverwezen naar HALT voor afdoening.

Nul drankrijders

Volendam 20 juni, 19:30-20:45 uur

Op de Zeestraat werd dinsdagavond een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 17 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Geen van allen had (teveel) gedronken.

Te hard

Edam, 19 juni, 09:55-12:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg N247 reden maandag 26 van de 1390 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.

Twee keer zo hard als toegestaan

Middelie, 19 juni 13:45-15:35 uur

Op de Provincialeweg N247 werd maandagmiddag en dinsdagavond op snelheid gecontroleerd. Maandagmiddag werd een hoogste snelheid gemeten van 162 km per uur. Zowel maandag als dinsdag reden enkele tientallen automobilisten harder dan de toegestane 80 km per uur.

Op de Middenweg in de Noord Beemster en de Jaagweg in Ilpendam werd maandag ook een snelheidscontrole gehouden. Op beide 80-km-wegen reed een tiental mensen te hard.

Veel hardrijders

Zaanstad, 19 juni/20 juni

Op diverse wegen in Zaanstad werd maandag en dinsdag op snelheid gecontroleerd. De meeste hardrijders waren dinsdagochtend en maandagmiddag op de Kepplerstraat in Zaandam (50 km per uur) en de Provincialeweg (70 km per uur) in Westzaan te vinden. In beide plaatsen reden zo'n tachtig bestuurders te hard. Op de Kepplerstraat werd een hoogste snelheid gemeten van 91 km per uur. Ook werd hier een kenteken genoteerd van een automobilist die over de doorgetrokken streep reed omdat hij wilde keren. Op de Heijermansstraat in Zaandam hielden dinsdag 55 bestuurders zich niet aan de snelheid, op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (70 km per uur) in Zaandijk overschreden dezelfde dag zeven bestuurders de maximumsnelheid en op de Provincialeweg in Wijdewormer reden maandagmiddag twintig automobilisten te hard.

Geen snelheidsovertredingen op het Weiver

Westzaan, 20 juni, 16:45-18:00 uur

Op verzoek van buurtbewoners heeft de politie dinsdagmiddag een snelheidsmeting gehouden op het Weiver in Westzaan. Alle weggebruikers hielden zich aan de snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 52 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur.

41 hardrijders

Zaandam, Assendelft, 19 juni

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (50 km per uur) en de Nauernaseweg in Assendelft (80 km per uur) werden hardrijders maandagmiddag en -avond staande gehouden. In Zaandam reden 24 bestuurders te hard en in Assendelft werden zeventien automobilisten bekeurd. In Zaandam werden ook nog twee bromfietsers bekeurd voor het niet bij zich hebben van een bromfietscertificaat en het rijden zonder helm.