Verzamelpersberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 21-06-2006

Politie houdt twee verdachten aan voor auto-inbraak

s-Hertogenbosch De politie heeft twee auto-inbrekers (18 en 19 jaar) uit s-Hertogenbosch aangehouden voor het plegen van een auto-inbraak. Het tweetal wordt er van verdacht op donderdagmiddag 25 mei jl. op de Graanakker een ruit van een auto te hebben ingeslagen en een navigatiesysteem te hebben gestolen. De 19-jarige inbreker kon op heterdaad worden aangehouden. De 18-jarige Bosschenaar is woensdagmorgen van zijn bed gelicht. De politie onderzoekt de zaak.

Zoon des huizes aangehouden voor huiselijk geweld

Drunen De politie heeft dinsdagavond in een woning in Drunen een 32-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor huiselijk geweld. De verdachte kwam in beschonken toestand thuis en kreeg onenigheid met zijn ouders. De man schopte daarop zijn moeder en vernielde een lamp. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Snelheidscontrole naar aanleiding van klachten

Drunen Politieteam Heusden heeft dinsdagmiddag naar aanleiding van klachten van bewoners een snelheidscontrole gehouden op de Joost van den Vondellaan in Drunen. De politie controleerde van 16.00 tot 17.30 uur binnen het 30 km/h gebied. In het totaal zijn 200 automobilisten gecontroleerd, 20 van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/h waar 30 km/h was toegestaan. In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieler aangehouden

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag een 43-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch bij het Centrum Werk en Inkomen door een beveiligingsmedewerker aangehouden voor vernieling. De man was om nog onbekende reden boos geworden en trapte bij het verlaten van het gebouw tegen een glazen draaideur. Door de trap ontstonden scheuren en sterren in de deur. De man is door een beveiligingsmedewerker aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij is voor verhoor ingesloten.

Vijf verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag zijn vijf inwoners (tussen de 16 en 20 jaar) uit s-Hertogenbosch bij het Engelermeer in s-Hertogenbosch aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het vijftal wordt ervan verdacht een groepje van vier jongeren (van 17 tot 20 jaar oud) uit Vlijmen te hebben mishandeld. De verdachten verweten de slachtoffers dat één van hen een fiets had die aan hen zou toebehoren. Daarop schopten en sloegen ze de slachtoffers, die daarbij diverse pijnlijke plekken opliepen. De politie wist de vijf aan de hand van opgegeven signalementen terplaatse aan te houden.

Twee jongens aangehouden voor het laten ploffen van vuurwerkbom

s-Hertogenbosch Dinsdagavond heeft de politie twee jongens uit s-Hertogenbosch van 14 en 16 jaar aangehouden voor het laten ontploffen van een vuurwerkbom aan de Van Leeuwenhoekstraat in hun woonplaats. Het tweetal wordt ervan verdacht eerder op die dag al modder en andere rommel over de schutting van een woning aan de Buys Ballotweg te hebben gegooid. In het begin van de avond bracht het tweetal een zelf gefabriceerde vuurwerkbom op de Van Leeuwenhoekstraat tot ontploffing. Het projectiel kwam daardoor terecht in een tuin van de Buys Ballotweg waar net een jongetje van twee jaar oud aan het spelen was. Het kind raakte gelukkig niet gewond, maar schrok enorm. De twee jongens zijn opgepakt door de politie en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De ouders zijn ingelicht. Proces-verbaal is opgemaakt.

Rijbewijs zwaar beschonken man ingevorderd

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is het rijbewijs van een 45-jarige zwaar beschonken Bossche automobilist op de Eendenkooi in s-Hertogenbosch ingevorderd. Agenten reden achter de man en zagen dat hij o.a. bijna een aanrijding met een verkeersbord had, bij het parkeren reed hij met zijn voorwielen hard tegen de stoeprand. De man bleek ruim viermaal de toegestane alcohollimiet te hebben overschreden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Man aangehouden voor belediging en rijden onder invloed

Boxtel - In de nacht van dinsdag op woensdag is een 22-jarige inwoner uit Boxtel op de Hoogheem in zijn woonplaats aangehouden voor belediging en het rijden onder invloed van alcohol op een snorfiets. Agenten zagen dat de man een fietser voorttrok en gaven hem een lichtsignaal om hem te waarschuwen. De snorfietser stak zijn middelvinger op en reed verder. Na een stopteken stopte hij aanvankelijk maar reed toen toch door. Een agent wist hem vast te pakken en tot stoppen te dwingen. Hij bleek teveel te hebben gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal voor belediging en het rijden onder invloed.

Fietser raakt auto

Uden Een 49-jarige fietser uit Uden is dinsdagmiddag gewond geraakt bij aanrijding op de President Kennedylaan in zijn woonplaats. De fietser reed over het terrein van een benzinestation en wilde via de achterkant een auto inhalen. Hij helde vermoedelijk iets te veel naar links en raakte daarbij de auto en kwam ten val. De fietser bleek later een gebroken schouderblad en gekneusde ribben te hebben. Hij is behandeld in het ziekenhuis. De auto raakte beschadigd.

Bromfietser gewond

Veghel Dinsdagavond is een 17-jarige bromfietser gewond geraakt op de Erpseweg in Veghel. De jongen reed met zijn bromfiets in de richting van Veghel toen hij een tractor met aanhangwagen, bestuurd door een 16-jarige inwoner Veghel, over het hoofd zag. De bromfietser had de tractor voorrang moeten geven. Hij is met vermoedelijk een fractuur aan zijn voet overgebracht naar het ziekenhuis.

Motorrijder vliegt uit de bocht

Vinkel Een 38-jarige motorrijder uit Vinkel is dinsdagavond gewond geraakt op de Kaathoven in zijn woonplaats. Hij was uit de bocht gevlogen, vermoedelijk omdat zijn achterremmen blokkeerde. Hij is met pijn aan rug en schouder overgebracht naar het ziekenhuis.

Dronken man leidt tot hennepkwekerij

Oss De politie heeft dinsdagavond een 37-jarige Ossenaar aangehouden in zijn woning aan de Hertenwissel in Oss. De politie kreeg een melding dat de man dronken op de kruisstraat liep. Agenten gingen ter plaatse en spraken de man aan. Hij kon niet meer op zijn eigen benen staan, waarop de agenten besloten hem naar huis te brengen. Eenmaal daar aangekomen bleek er een hennepkwekerij in de woning aanwezig te zijn. Toen de politie de kwekerij ging ontruimen en een onderzoek instelde na de eigenaar van de kwekerij, vond de verdachte het nodig de agenten te beledigen en te bedreigen. Daarop werd hij aangehouden. Ook een 41-jarige Ossenaar en een 37-jarige Osse zijn gehoord. Zij verhuurden de woning aan de man. De planten zijn vernietigd en de apparatuur is inbeslaggenomen. De politie onderzoekt de zaak. De verdachte kreeg een proces-verbaal voor de belediging en bedreiging.

Jongens aangehouden voor baldadigheid

Grave De politie heeft dinsdagmiddag twee 14-jarige jongens uit Grave aangehouden voor baldadigheid. De jongens hadden die middag gras en kranten aan de Muntlaan in brand gestoken. Een getuige zag dit, belde de politie en hield de jongens aan. Ze zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor en later die dag met een bon naar hun ouders gebracht.

Te diep in het glaasje

Sint Hubert Een 37-jarige Udenaar is in de nacht van dinsdag op woensdag betrapt op het rijden onder invloed op de Wanroijseweg in Sint Hubert. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Motorrijder gewond bij aanrijding

Grave Op de Mgr Borretweg in Grave is dinsdagmiddag een 24-jarige motorrijder uit Grave gewond geraakt bij een aanrijding. De motorrijder reed vanuit de richting Traverse achter een auto, bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Herpen. De motorrijder wilde de vrouw vermoedelijk inhalen, maar zij stuurde op dat moment naar links om linksaf te slaan. De motorrijder is met diverse schaafwonden door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.