Een kans voor negen miljoen vluchtelingenkinderen om naar ...

Ninemillion.org

Een kans voor negen miljoen vluchtelingenkinderen om naar school te gaan en te spelen

LONDEN, June 21 /PRNewswire/ --


- De vluchtelingenorganisatie van VN lanceert een innovatieve internationale campagne met partners uit het bedrijfsleven om vluchtelingenkinderen in de wereld te helpen

Negen miljoen gezichten. Negen miljoen namen. Negen miljoen verhalen. Zij zijn de door de wereld vergeten vluchtelingenkinderen. Vandaag wordt er een innovatieve internationale campagne gelanceerd om deze kinderen bij te staan en hen een kans te geven op een betere toekomst door middel van onderwijs en sport. De campagne, die de naam ninemillion.org heeft gekregen, richt zich op het creëren van een internationale gemeenschap die zich inzet voor vluchtelingenkinderen in de wereld en hen een kans te geeft om naar school te gaan en te spelen.

(Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060620/SFTU056LOGO )

Ninemillion.org wordt als onderdeel van de Wereld Vluchtelingendag door de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) gelanceerd met de steun van medeorganisatoren van de campagne Nike, Inc. en Microsoft, beide medeoprichters van de Council of Business Leaders van de UNHCR, en Right To Play, de in Toronto gevestigde internationale humanitaire organisatie die zich inzet voor het gebruik van sport en spel bij de fysieke, sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen in vluchtelingenkampen wereldwijd.

"Ninemillion.org staat op het punt de vluchtelingenkinderen in de wereld een kans te geven om verder te kijken dan hun huidige situatie en te beginnen met het opbouwen van hun leven", zei Antonio Guterres, Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN. "Onze grootste prioriteit is het helpen van vluchtelingen in crisissituaties door het vinden van blijvende oplossingen voor hun problemen. Als de eerste nood geledigd is, blijft hulp aan de vluchtelingen geboden, ook al halen ze de voorpagina's niet meer, en deze hulp overstijgt de bestaande financiële hulpbronnen. Het komt maar al te vaak voor dat de negen miljoen kindervluchtelingen in de wereld het meest vergeten worden. Het recht om kind te zijn wordt hen ontzegd en wat overblijft, is een onzekere toekomst. Ninemillion.org kan vluchtelingenkinderen helpen door ze een kans te geven om naar school te gaan en te spelen, een kans om hun toekomst te veranderen door onderwijs en sport".

De start van de ninemillion.org campagne is een 30 seconden durend tv-spotje met de Braziliaanse voetbalster Ronaldo, ambassadeur voor de UNDP (United Nations Development Programme). Het spotje, waarin de persoonlijke ervaringen en verhalen van vluchtelingenkinderen uit kampen in Azerbeidzjan, Oeganda en Thailand zijn opgetekend, is te zien op ninemillion.org. Dit zijn kinderen die hun ouders voor hun ogen vermoord hebben zien worden, hun huizen vanwege oorlog zijn ontvlucht of in een vluchtelingkamp zijn geboren en niets anders kennen. En ondanks de trauma's en conflicten in hun leven, en de zware omstandigheden in het vluchtelingenkamp, zijn zij met ons verbonden door een universele liefde voor sport, het verlangen om te leren en een betere toekomst te creëren voor zichzelf, hun families en hun gemeenschap. Ninemillion.org zet zich in om ze die kans te geven.

Naast het vergroten van het publieke bewustzijn over vluchtelingenkinderen, is ninemillion.org de snelste weg voor mensen die geld willen storten voor de campagne. De Nike Foundation heeft voor de start van de fundraising aangekondigd dat zij de eerste miljoen dollar die bij ninemillion.org binnenkomt zal verdubbelen.

Nike, Inc. ondersteunde de UNHCR door het algemene concept en thema te ontwikkelen voor ninemillion.org en door andere raadsleden, zoals Microsoft, te werven voor het project. Nike is tevens verantwoordelijk voor de samenstelling van het tv-spotje met Ronaldo en ander videomateriaal over vluchtelingenkinderen in Azerbeidzjan, Oeganda en Thailand.

T-shirts met het ninemillion.org logo zullen wereldwijd te koop zijn bij de daarvoor aangewezen verkooppunten van Nike. De netto opbrengst gaat naar de campagne. Bovendien heeft Nike 40.000 ballen geschonken aan de UNHCR, bestemd voor vluchtelingenkinderen, die speciaal aan de zware omstandigheden in een vluchtelingenkamp zijn aangepast. Nike zal tevens de boodschap van ninemillion.org verspreiden door het creëren van een digitale aanwezigheid op nike.com en nikefootball.com en door de lancering van een ninemillion.org omgeving op joga.com.

Microsoft ondersteunt ninemillion.org via MSN, haar online medianetwerk, door de inhoud van de website te hosten en aan te passen in negen talen, en door het aanbieden van 2,8 miljard impressies van de belangrijkste reclamemedia met een waarde van ongeveer
1 miljoen dollar, plus redactionele plaatsing en promotionele ondersteuning voor de campagne. MSN toont ninemillion.org op lokale portalen, Hotmail en Messenger-sites op de top tien markten in Europa en op MSN.com in de Verenigde Staten. Op de Europese markten toont MSN ninemillion.org ook op het populaire "Road to the Worldcup" kanaal. Bovendien zal Microsoft onderwijsprojecten ondersteunen door zowel donaties van software aan niet gouvernementele partnerorganisaties als door het aanbieden van curricula en primaire trainingsprogramma's.

Twee-derde van het geld dat via ninemillion.org binnenkomt zal door de UNHCR aangewend worden om de educatie in de vluchtelingengemeenschappen te verbeteren, met inbegrip van het basisonderwijs en sociale vaardigheden, bewustmaking en preventie van HIV/AIDS, rechtsgelijkheid voor tussen mannen en vrouwen en vredeprojecten voor de door oorlog uiteengerukte gemeenschappen. Het overblijvende éénderde deel zal gebruikt worden voor de financiering van toegang tot aangepaste sport- en speelprogramma's van Right To Play voor de vluchtelingenkinderen, met een nadruk op de participatie van meisjes en jonge vrouwen.

Andere bedrijven die ninemillion.org ondersteunen

Earth Water International, het Canadese mineraalwaterbedrijf dat 100 procent van zijn netto opbrengst afdraagt aan de UNHCR, zal het ninemillion.org campagnelogo op zijn nieuw ontworpen labels plaatsen. Earth Water, dat in heel Canada verkocht wordt, zal zijn distributie later deze zomer uitbreiden naar de Verenigde Staten en in het komende jaar naar West-Europa en Azië.

Manpower Inc. zal ninemillion.org ondersteunen middels haar brede interne en externe dienstverlening. De CEO van de organisatie zal de meer dan 27.000 werknemers van Manpower, verspreid over 4400 kantoren in 72 landen, uitnodigen om zich in te zetten voor deze kinderen en het woord door te geven aan hun familie, vrienden en kennissen. Informatie over ninemillion.org zal tevens te vinden zijn op de website van de organisatie, en de uitgebreide netwerken van klanten en tijdelijke werknemers/uitzendkrachten zullen informatie over de campagne toegestuurd krijgen.

Merck & Co, Inc., levert in samenwerking met de UNHCR en de International Council of Nurses (ICN) kennis op het gebied van verpleging en gerelateerde training door middel van een mobiel verplegingsprogramma voor gezondheidswerkers in vluchtelingenkampen in Tanzania en Zambia. Deze online-programma's zullen toegang tot de laatste informatie over verplegen en gezondheid vergroten om tegemoet te komen aan de prioriteiten die gelden voor de gezondheid van de vluchtelingen. Merck ondersteunt ninemillion.org ook door zijn Partnership for Giving Program, dat de binnen gekomen campagnecontributies van de werknemers zal verdubbelen.

De National Basketball Association en Women's National Basketball Association zal ninemillion.org ondersteunen via de NBA Cares, het wereldwijde hulpverleningsinitiatief van de competitie. De NBA zal het tv-spotje van ninemillion.org uitzenden op NBA TV, en informatie over ninemillion.org zal ook te vinden zijn op NBA.com.

Procter & Gamble hebben zich ook aangesloten bij ninemillion.org via haar kinderveilige drinkwaterprogramma. Procter & Gamble zal meer dan 1 miljoen zakjes PUR waterzuiveringsmiddel leveren voor veilig drinkwater in de vluchtelingenkampen. Het bedrijf maakt tevens een link naar ninemillion.org op zijn website en zal zijn werknemers aanmoedigen om aan de campagne deel te nemen.

Website: www.ninemillion.org