Ingezonden persbericht


Winnaar Eiffel Challenge ziet inzet beloond met Mégane Cabrio

Arnhem, 21 juni 2006 - Ron Franciss uit Arnhem won gisteren op Nyenrode de Eiffel Financial Challenge. In een spannende finale versloeg hij de overige vier kandidaten. Zijn prestatie is beloond met een splinternieuwe Renault Mégane Cabrio ter waarde van ¤ 30.000. De jury, professionals uit verschillende disciplines, roemde de inhoud en vorm van de presentatie van Francis.

Ron bleef na de bekendmaking van de eerste prijs even stil. "Fantastisch dat ik gewonnen heb, ik weet even niet wat ik moet zeggen... Toen ik van de Challenge hoorde, twijfelde ik in eerste instantie of ik mee zou doen. Maar de intellectuele uitdaging sprak me zo aan, dat ik besloot deel te nemen. Als je dan eerste wordt, is dat natuurlijk geweldig. Als prijs koos ik voor de Renault Mégane Cabrio. En hoewel dit natuurlijk een geweldige prijs is, ben ik met name blij dat mijn oplossingen, verslag en presentatie het beste werden beoordeeld."

Eiffel startte de Financial Challenge op 31 maart om financieel professionals een uitdaging te bieden en kennis te laten maken met de projecten van Eiffel. De laatste vijf deelnemers wisten de afgelopen maanden in twee rondes de finale te bereiken en hadden als opdracht in deze finale de eigen oplossingen op een aansprekende manier te presenteren. De jury* bestond uit zowel professionals uit de financiële wereld als communicatieprofessionals.

De jury roemde de presentatie van winnaar Francis om de vorm maar vooral ook om de inhoud: 'Een originele presentatie met leuke kwinkslagen naar het voetbal. Maar de jury was met name onder de indruk van de gestructureerde en systematische aanpak. Ron toonde daadkracht en overtuiging en was niet te verleiden tot een prestatiebeloning. Daarmee gaf hij direct zijn integriteit als controller aan.' Voor Ron had de jury nog wel een punt van aandacht. Omdat het hier om een familiebedrijf ging, had hij iets pragmatischer mogen zijn.

De tweedeprijswinnaar, Koen Vermeulen uit Breda, won een Controlleropleiding op NIVRA-Nyenrode, en reageerde blij: 'Ik ben ontzettend blij verrast en had dit nooit gedacht. Ik ben immers nog aan het afstuderen. Wie gaat er dan vanuit dat hij kan winnen? Die controlleropleiding aan NIVRA-Nyenrode is trouwens geweldig en sluit perfect aan op mijn huidige studie. Een gouden kans!'

'Deze Financial Challenge was niet alleen een spannende belevenis voor de deelnemers. Ook wij hebben met spanning gekeken naar hoe de deelnemers zich ontwikkelden tot en met de finale', aldus Simon Kram, manager Marketing & Communicatie van Eiffel. 'Voor de financiële toppers van Eiffel is zo'n opdracht dagelijkse kost, dus was het voor de 5 finalisten eigenlijk een kijkje in de keuken van Eiffel.'


* De jury:

- Noud van den Boer, Algemeen Directeur Maison van den Boer;
- Prof. Roland Speklé, hoogleraar Mangement Accounting & Control, Center for Accounting, Auditing & Control (CAAC), Nyenrode Business Universiteit;
- Ton Planken, mediatrainer en voormalig politiek redacteur, Ton Planken Communicatie;
- Inge Nieuwenhuis, Directeur Kennismanagement Eiffel.

Fotomateriaal vindt u op: http://www.online-pr.nl/photos.asp?customer_id=53

Voor meer informatie over de Eiffel Financial Challenge zie: www.eiffel.nl/challenge

Over Eiffel
Eiffel biedt projectmatige oplossingen in Legal, Finance en Process. Deze dienstverlening wordt aangeboden in de sectoren Handel & Industrie, Banken & Verzekeraars, Overheid en Zorg & Zekerheid. Naast gerichte adviezen, biedt Eiffel ook capaciteit op interim-basis.

Voor meer informatie
Eiffel
Moniek Roijers
Manager Public Relations
Tel. (026) 318 29 64
GSM 06 26 56 44 86
E-mail: mroijers@eiffel.nl

Sterk Werk Communicatie
Maarten Klapwijk
Consultant
Tel. (010) 456 78 49
GSM 06 50 51 73 94
E-mail: maarten.klapwijk@sterkwerk.nl