Gemeente De Ronde Venen


Nadere uitwerking locatie coffeeshop

Dinsdagavond 20 juni 2006 heeft de commissie Bestuur in meerderheid het groene licht gegeven aan burgemeester en wethouders om de locatie spoorhuis aan de Rondweg te Mijdrecht, als tijdelijke vestigingsplaats voor een coffeeshop, nader uit te werken.

Het idee om op deze locatie de mogelijkheden tot vestiging van een coffeeshop te bekijken is ontstaan na een zoektocht naar een geschikte locatie van ruim een jaar van het bedrijf dat aanmerking komt om een coffeeshop in Mijdrecht te exploiteren. In mei van dit jaar deed dit bedrijf, Othala B.V., nog schriftelijk een beroep op de commissie om grond voor dit doel beschikbaar te stellen aangezien een geschikte permanente locatie niet te vinden was.

Aangezien de planontwikkeling voor de spoorweglocatie vooralsnog op zich laat wachten is het idee opgevat om tijdelijk op gemeente-eigendom op het voorterrein van het spoorhuis een coffeeshop te vestigen. Door middel van het plaatsen van portocabins voor een voorlopige termijn van twee jaar zou volgens de commissie nu eindelijk eens invulling worden gegeven aan het raadsbesluit uit 2004 over het gemeentelijk coffeeshopbeleid.

De nadere uitwerking zal uiteindelijk moeten leiden tot het aanvragen van de diverse benodigde vergunningen.