Gemeente Gouda


persbericht: locatie donk in oostpolder definitief (21/06/2006)

Het College van B en W van Gouda heeft dinsdag 20 juni de locatie voor de sportvelden van DONK vastgesteld. Gekozen is voor een plek in de zuidkant van de Oostpolder, met een toegang via de Tweede Moordrechtse Tiendeweg. Voor deze variant is gekozen omdat die, voor zover nu op grond van planvoorbereiding bekend is, voldoende flexibel is ten aanzien van de verdere ontwikkeling van de Oostpolder, tegemoet komt aan de wensen van DONK en financieel haalbaar is. Het is de bedoeling dat DONK medio 2008 de nieuwe locatie betrekt.

Dit besluit is conform het raadsbesluit van 12 december 2005 waarin de zuidkant van de Oostpolder als nieuwe locatie voor DONK werd aangewezen. De locatievaststelling is tot stand gekomen na uitgebreid onderzoek van de bodem, ecologie, water, cultuurhistorie, verkeer en vervoer. Het college heeft in zijn overwegingen een alternatief van de bewoners voor een ligging elders in de polder meegenomen. Het college vindt de financiële risicos van dit alternatief te groot omdat de voor die locatie benodigde infrastructuur te duur is.

Artikel 19
Nu B en W een besluit hebben genomen over de precieze locatie van DONK in de Oostpolder kunnen de voorbereidingen beginnen voor de Artikel 19-procedure. Die is nodig om vooruitlopend op de noodzakelijke wijziging van het huidige bestemmingsplan, te starten met de voorbereidingen van de aanleg van de sportvelden.

Oostpolder
In de vergadering van 12 december heeft de gemeenteraad ook de Ruimtelijke Structuurvisie vastgesteld. Daarin staat het voorstel voor de ontwikkeling van de Oostpolder tot een waterrijk landschapspark. Een unieke kans voor Gouda om, aan de westkant van de stad, een plek te maken voor rust en om te recreëren. De vestiging van Donk op de vastgestelde locatie past in dat besluit. Over de inrichting van de Oostpolder voert de gemeenteraad op 30 augustus een kaderstellende discussie.

bijlage bij persbericht:

Locatievoorstel DONK C2
In onderstaande schets is de locatie weergegeven zoals die door het college van B en W is vastgesteld.
De velden van SV DONK komen te liggen in het noordelijk gedeelte binnen de aangegeven contouren. De definitieve indeling van het park zoals de ligging van de velden, tribunes en clubgebouw wordt later ontworpen. Rechts van de locatie voor DONK staan de villas ingetekend die nog gebouwd gaan worden.
Onder aan de tekening is nog een deel van de nieuwe wijk Westergouwe zichtbaar.

donk locatietekening

Tekening bij besluit college B en W Gouda over locatievaststelling DONK, 20 juni 2006