Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 21 juni 2006

17 bekeuringen bij snelheidscontrole

TILBURG Gistermiddag hebben agenten van het politieteam West, in het kader van het project smoel in de wijk, op verschillende locaties een snelheidscontrole ingesteld. Het doel van deze controle is het verhogen van de verkeersveiligheid.
In totaal werden er 17 bekeuringen uitgedeeld. Op de Professor Cobbenhagenlaan kregen 8 automobilisten een proces verbaal en op de Burgemeester Letschertweg werden 9 bekeuringen uitgeschreven. Opvallend was dat op de laatst genoemde locatie er met hoge snelheden gereden werd terwijl de maximale toegestane snelheid 80 kilometer per uur betreft. Vier bestuurders reden harder dan 120 km/uur. Snelheid kan het verschil uitmaken tussen leven en dood.

Politie waarschuwt voor internetoplichters

TILBURG De politie waarschuwt extra alert te zijn bij het doen van aankopen via het Internet. Gistermiddag deed een 20 jarige inwoner uit Hilvarenbeek aangifte van oplichting. De man had op 03 mei jl. via de website Marktplaats.nl, kaartjes voor een concert van Robbie Williams, voor een bedrag van 175 Euro gekocht. Het slachtoffer nam vervolgens een afwachtende houding aan, nadat hij via de mail had vernomen dat zijn geld in goede orde ontvangen was. Toen er in juni nog geen kaartjes geleverd waren, rook de man onraad en stelde de politie in kennis.
De politie adviseert pas te betalen als u zeker bent van de levering. Ben extra alert als de goederen / tickets veel goedkoper worden aangeboden als de normale prijs.

Politie houdt drie jongens aan na diefstal uit tas

OISTERWIJK Agenten hebben gisteren, tegen 18.00 uur, op het terrein van het zwembad aan de Vennelaan te Oisterwijk, drie jongens (twee 15 jarige en een 18 jarige) aangehouden die zich schuldig hadden gemaakt aan diefstal van een MP3- speler. Het slachtoffer, een 13 jarig meisje uit Wijk en Aalburg genoot, samen met haar klasgenoten, van een uitstapje naar het zwembad. Toen ze haar tas tijdelijk parkeerde bij drie medeleerlingen, zagen de drie Oisterwijke jongens, hun kans schoon en sloegen toe. Onder het oog van haar medeleerlingen bekeken ze de inhoud van haar tas en namen een mp3-speler mee. Gelukkig legden haar medeleerlingen de jongens vast op de foto en waarschuwden en sloegen vervolgens alarm. Het personeel van het zwembad reageerde alert en troffen twee van de drie daders aan op het terrein. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in en konden een uurtje later de derde verdachte, de 18 jarige man op de Kievitsblekweg aanhouden. De mp3-speler was inmiddels al voor 25 Euro van de hand gedaan. Tussenkomst van de politie zorgde ervoor dat ook de mp3-speler terug kon naar de rechtmatige eigenaar.

Politie zet SMS-Alert in bij zoektocht 14-jarig meisje

OISTERWIJK: De politie heeft gisteravond samen met een jachtopzichter en een medewerker van Natuurmonumenten uitgekeken naar een jong meisje dat door wandelaars gesignaleerd was in de bossen in de omgeving van de Bosweg. Volgens de melders liep daar een jong meisje met een opvallend roze jurk aan alleen rond. Een van de getuigen vertelde dat het meisje angstig en bang overkwam. De politie heeft daarop ook een SMS-Alert bericht uitgedaan naar de omwonenden met het verzoek naar het meisje uit te kijken. De medewerker van Natuurmonumenten sprak tijdens de actie met twee mensen die het meisje hadden zien lopen op de Zandstraat in Moergestel. Een andere getuige meldde dat twee dames op de fiets het meisje achterop de fiets hadden meegenomen.

Uiteindelijk kwamen de zoekers terecht bij een opvanginstelling voor jongeren in Oisterwijk. Daar bleek het meisje weggelopen te zijn. Ze was inmiddels terug. Conform interne beleidsregels was van de vermissing (en terugkomst) geen melding gemaakt. De agenten die aan de zoekactie hebben meegedaan meldden in hun rapportage dat zij op de terugweg naar het bureau nog in contact kwamen met burgers die het SMS-bericht hadden ontvangen. Er was zelfs een vriendengroep van vijftien mensen die naar het meisje hadden uitgekeken. De politie heeft middels een afloopbericht via SMS-Alert alle betrokken deelnemers van het goede nieuws in kennis gesteld.

Politie zoekt getuigen van mishandeling

TILBURG: Woensdagmiddag rond 12.20 uur is een 43-jarige man uit Tilburg overvallen door twee jongens. De man fietste op het Poseidonpad toen hij werd gevolgd door twee jongens op een bromfiets. Toen de jongens de Tilburger inhaalden gingen ze vol op de rem staan. De passagier spoot daarna pepperspray in het gezicht van het slachtoffer, sloeg hij de man en eiste geld.
De daders zijn beiden tussen de 16 en 18 jaar oud en hebben een normaal postuur. Ze zijn ongeveer tussen de 1.70 meter en de 1.75 meter. De bestuurder droeg een zwarte helm en de passagier droeg een rode helm. Ze verplaatsten zich op een rode bromfiets, type Solex. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de beroving. Zij kunnen contact opnemen met Politie Tilburg op 0900-8844.

Politie houdt verkeerscontrole

TILBURG: Woensdag 21 juni heeft de politie op de Stappegoorweg en de Beethovenlaan verkeerscontroles gehouden. Hierbij zijn 14 bekeuringen uitgedeeld.
Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor:

- niet dragen van een autogordel (12)

- niet kunnen tonen van een rijbewijs (1)
- niet handsfree bellen (1)

Auteur: Desiree Brabers