Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 21 juni 2006

Politie houdt jongen aan na brandstichting

BREDA: Dinsdagmiddag heeft de politie een 13-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 16:50 uur kreeg de politie een melding van brandstichting door enkele jongeren via een brievenbus aan de Zandbergweg. Agenten werden ter plaatse aangesproken door de plaatselijke jeugd, die hen in een brandgang lieten zien dat er brand was geweest bij een poort aan de Zonstraat en in een brievenbus aan de Zandbergweg. In de brievenbus was een brandend voorwerp geduwd, waardoor poststukken vlam hadden gevat. Door adequaat optreden van de buren werd erger voorkomen. Zij hebben de brandende papieren uit de brievenbus getrokken en in het water gedompeld. Via getuigen kwam de politie op het spoor van de jeugdige dader, die korte tijd later kon worden aanhouden. De jonge verdachte is na verhoor overgedragen aan zijn ouders.

Politie krijgt melding van schennispleging

BREDA: Een 58-jarige inwoonster van Breda heeft bij de politie melding gemaakt van schennispleging. De vrouw bevond zich dinsdagavond rond 13:20 uur in de omgeving van de Hindersteinstraat/Sandenburgstraat toen zij door een onbekende persoon vanuit de bossages werd aangesproken. De man was gekleed in een blauw trainingspak en pleegde openbare schennis.

Politie controleert op negeren gebodsbord

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag een controle gehouden aan de Wilhelminasingel, waar een verbod geldt om linksaf de Lovensdijkstraat in te rijden. De gegevens van acht bestuurders verdwenen in het boekje van een agent.

Tweetal aangehouden na diefstal van diesel

STRIJBEEK: De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee inwoners van het Poolse Slawno aangehouden. De mannen van 18 en 30 jaar oud werden door twee getuigen uit Strijbeek op heterdaad betrapt bij diefstal van diesel uit een vrachtwagen die geparkeerd stond aan de Strijbeekseweg. Nadat zij waren betrapt gingen zij er in hun auto vandoor, achterna gezeten door de twee getuigen. Aan de Koekelberg reed het tweetal zich vast en verlieten hun auto. De mannen uit Strijbeek zijn terug gegaan naar de vrachtwagen en hebben daar gewacht op de komst van de politie, waarna zij agenten de vluchtauto wilde tonen. In de omgeving van de vluchtauto herkende het tweetal de twee verdachten, die door de politie in hun kraag gegrepen konden worden. Zij zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

ZUNDERT: Woensdag heeft de politie in een woning aan de Molenstraat een hennepkwekerij ontmanteld. De 35-jarige bewoner is aangehouden. In een kamer in de woning vond de politie een in werking zijnde hennepkwekerij, waarvan onlangs de toppen van de hennepplanten waren geoogst. De stroom bleek op illegale wijze buiten de
elektriciteitsmeter om te zijn verkregen. De restanten van de planten en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na mishandeling

MOERDIJK: De politie heeft woensdagmorgen op een bedrijf aan de Chemieweg een 42-jarige inwoner van Brecht aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 39-jarige inwoner van Roosendaal. Vanmorgen kregen beide collegas het met elkaar aan de stok na een woordenwisseling. Het slachtoffer liep na enkele klappen een dikke lip en een gebroken pink op liep. Een arts in het ziekenhuis heeft zijn hand in het gips gezet. De Brechtenaar is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Hij moet zich op een later tijdstip verantwoorden bij de rechter.

Rectificatie: Politie onderzoekt verkeersongeval met gewonde: tegenpartij rijdt door

ETTEN-LEUR: Een 64-jarige inwoner van Etten-Leur is niet dinsdagmorgen, omstreeks 10:10 uur, maar vrijdag j.l gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man fietste vrijdagmorgen rond 11:10 uur over het Raadhuisplein, ter hoogte van de fonteinen. Door nog onbekende oorzaak reed bestuurder van een scooter de man aan. De Etten-Leurenaar kwam hierdoor ten val en moest met een ontwrichte schouder en sleutelbeen overgebracht worden naar het ziekenhuis. De bestuurder van de scooter, vermoedelijk een meisje, reed na het ongeval door zonder zich bekend te maken aan het slachtoffer. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Henk Snepvangers