UNETO-VNI: 2007 als Jaar van de Techniek

Uneto-vni

De maatschappelijke relevantie van de techniek is groot. Zo kan een operatiekamer in een ziekenhuis niet draaien als er geen technicus aan te pas komt. Nu, maar vooral ook in de toekomst hebben we veel goed opgeleide technici nodig. Met het uitroepen van 2007 als het Jaar van de Techniek denkt UNETO-VNI, een nieuwe impuls te kunnen geven aan de diverse initiatieven om de technische installatiebranche een beter imago te geven.

Dat de installatietechniek een gezonde branche is met toekomstperspectief, is duidelijk geworden tijdens de door het Platform Bèta Techniek georganiseerde startbijeenkomst van ACT (Aantrekkelijke Carrières Techniek) op woensdag 21 juni. UNETO-VNI, de brancheorganisatie voor de installatiebranche, heeft een '2010 verkenning' laten uitvoeren om de technologische uitdagingen van de toekomst te vertalen naar de vraag van personeel. Op basis van deze 2010 verkenning heeft UNETO-VNI, samen met geïnteresseerde partijen zoals bedrijven en het Platform Bèta Techniek, concrete doelen geformuleerd en zullen activiteiten worden opgestart. Dit is nader geformuleerd in het ACT Programma 'Installatie'. De voorzitter van UNETO-VNI, de heer Marcel Engels, heeft tijdens de startbijeenkomst een intentieverklaring getekend om met het Platform Bèta Techniek aan de slag te gaan. Omdat UNETO-VNI als eerste brancheorganisatie met het Platform Bèta Techniek in overleg is getreden, wordt dit gezien als een belangrijke stap naar de toekomst.

Een andere belangrijke stap is de bekendmaking door Marcel Engels van het UNETO-VNI initiatief om 2007 uit te roepen tot het Jaar van de Techniek en om dit met alle belanghebbende partijen gezamenlijk te organiseren. Inmiddels steunt ook het Platform Bèta Techniek dit Jaar van de Techniek. De doelstelling is om gedurende één jaar alle bestaande of geplande lokale, regionale en nationale initiatieven voor techniekpromotie of imagoverbetering samen te brengen onder één noemer: het Jaar van de Techniek. Daarnaast zal een aantal gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd om de centrale boodschap kracht bij te zetten. Meerdere brancheorganisaties hebben inmiddels aangegeven te willen participeren in dit initiatief.

///einde persbericht////