Time : 16:15:31
Date : 21 June 2006
Sender Name: Proximedia Belgium sa

De vennootschap Devstage voegt zich bij de groep Proximedia

's Lands voornaamste Web Agency voor de Kleine en Middelgrote Ondernemingen, Proximedia, versterkt haar afdeling die zich toelegt op de Large Accounts door een participatie van 80% in de nv Devstage, waarbij het bestuur een belang in het kapitaal blijft behouden.

De vennootschap Devstage, aanwezig op nationaal niveau, voegt zich daardoor binnen de groep Proximedia bij de vennootschap Horus, die overgenomen werd in 2004 en hoofdzakelijk werkzaam is in Wallonië. Deze afdeling realiseert inmiddels een zakencijfer van bijna 1 miljoen euro met een team van twaalf medewerkers die werken in dienst van grote ondernemingen en instellingen zoals Nokia, Carrefour, BP, Knauf, ALD Automotive, Lapperre, I.R.I.S., Allibert, Merck Generics, Eurogentec, Caritas Europa, de Waalse Regering, Cevora, Technofutur 3, Ideta, enz.

Door deze toenadering kan Devstage genieten van het financiële draagvlak van de groep Proximedia, wat het mogelijk maakt om verder door te breken op de markt van de gespecialiseerde webtoepassingen. In ruil geniet Proximedia van de knowhow en de oplossingen van Devstage, die ze ten bate van de kleine en middelgrote ondernemingen kan stellen. Het voornaamste product van Devstage is "Devcreator", de software voor het beheer van de inhoud van websites (CMS).

Aangezien het gebruik van internet steeds democratischer wordt, vertegenwoordigt de markt van de KMO's een enorm en onuitputtelijk potentieel. Vandaag de dag beschikken slechts 120.000 op 700.000 van de economische spelers die België telt over een website en jaarlijks worden 20.000 nieuwe ondernemingen opgericht.

Over de groep Proximedia

Sinds juli 1998 biedt PROXIMEDIA ondernemingen informaticadiensten aan die gericht zijn op internet:


- Ontwikkeling van informatieve en interactieve websites
- Voorziening van internetdiensten (hosting, domeinnamen, e-mails, ADSL- of SDSL-verbinding)

- Verhuur en onderhoud van computermateriaal

- Opleiding en bijstand voor de gebruikers.
De groep Proximedia is aanwezig op de Belgische, Nederlandse en Franse markt en heeft in 2005 de volgende resultaten verwezenlijkt: Een zakencijfer van 14,5 miljoen euro, een stijging met 11%. Een exploitatiewinst van 1,7 miljoen euro, een stijging met 71%. Een nettoresultaat van 0,9 miljoen euro, een stijging met 101%. Op 22 juli 2005 werden de aandelen van de nv Proximedia voor de eerste keer ingeschreven op de Vrije Markt van Euronext Brussels, ingevolge de openstelling van het kapitaal aan het publiek.

Internetsites:

Devstage - www.devstage.com
Horus - www.horus.be
Online Internet - www.online.be
Proximedia N.V. - www.proximedia.com


--------------------------------------