Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AKRON GROUP STRUCTUREERT SUCCESVOL VASTGOEDFONDS, HARBOUR C.V.

In samenwerking met de grootste Ierse bank, Allied Irish Banks, p.l.c. (AIB) werd onlangs het derde vastgoedfonds gelanceerd.

Hoofddorp, juni 2006 - AKRON Group verwierf drie kantoorpanden in Rotterdam namens Harbour C.V. voor een totale aankoopsom van ¤ 36,6 miljoen. De transactie is gebaseerd op een aanvangsrendement van 7,8%. De aankoop werd gefinancierd door een combinatie van eigen vermogen van Ierse investeerders(10 miljoen euro) en vreemd vermogen via de FGH Bank N.V. Het benodigde eigen vermogen, dat in participaties van ¤ 200.000 werd aangeboden, is door de Private Equity divisie van Allied Irish Bank binnen 5 dagen succesvol geplaatst.

Harbour C.V., een vastgoedfonds onder Nederlandse wetgeving, is op initiatief van de AKRON Group in een joint venture met AIB tot stand gekomen en wordt bestuurd door de AKRON Group. Deze CV is opgezet voor vermogende particuliere cliënten van AIB.

De doelstelling bij het structureren van dit fonds is het optimaliseren van het rendement op eigen vermogen na belastingen. De verwachting is dat dit rendement op eigen vermogen jaarlijks, na belastingen, boven de 10% zal liggen.

Met deze aankopen geven AKRON Group en AIB Private Banking verder inhoud aan hun succesvolle samenwerking.

De nieuw aangekochte kantoorpanden zijn uitstekend gelegen in Rotterdam-Alexandrium, nabij de A16 en A20 en op korte afstand van treinstation Rotterdam Alexander. Voor alle objecten gelden langdurige huurcontracten met solvabele huurders. Aan de Schorpioenstraat werd het kantoorpand De Ster aangekocht. De Ster telt 11 verdiepingen met een totale oppervlakte van ruim 12.000 m² en 245 parkeerplaatsen op een uitstekende locatie. Aan de Hoofdweg werden twee, direct naast elkaar gelegen, kantoorpanden uit 2000 aangekocht met een vrij verhuurbaar oppervlakte van 4086 m² en 60 parkeerplaatsen. Ook deze panden zijn uitstekend gesitueerd. Beide kantoren zijn volledig verhuurd aan de grote Rotterdamse Woningcoöperatie Patrimonium Woningstichting te Delfshaven, PWS voor een periode van 5 jaar. Hoofdweg 60-66, 70-76

Succesvolle samenwerking
Peter Ulm, managing director Akron Management Nederland, is verheugd te kunnen melden dat voor eind oktober 2006 het vierde gezamenlijke fonds tussen Akron Group en AIB is voorzien en is overtuigd van een verdere succesvolle samenwerking.

"Met dit derde fonds kunnen we voldoen aan de stijgende vastgoedinvesterings-behoefte buiten Ierland en Groot Brittannie voor onze klanten. We zijn blij met deze volgende stap in de samenwerking met AKRON Group, een ervaren partner op de Nederlandse markt", aldus John Wilkinson, executive director van AIB Private Banking in Dublin.

De samenwerking tussen AKRON Group en AIB Private Banking dateert van 2004. Doel van deze samenwerking is het ontwikkelen van vastgoedopportunities in Nederland voor vermogende Ierse investeerders. Het eerste vastgoedfonds werd gelanceerd in 2004 en in 2005 werd het monumentale pand Magna Plaza in Amsterdam aangekocht.

AKRON GROUP
Akron werd in 1995 opgericht met als doel een vastgoedportfolio te ontwikkelen als attractieve belegging voor haar klanten. Vertrouwen, duurzaamheid en professionaliteit bepalen de ondernemingsfilosofie. Het vertrouwen van de klanten heeft de Akron Group doen groeien. Akron Group heeft momenteel 48 medewerkers en beheert een portefeuille van 55 objecten in Nederland, Oostenrijk, Polen, Hongarije en Duitsland met een totale waarde van ca. 700 miljoen euro. Akron heeft eigen vestigingen in Wenen (hoofdkantoor), Hoofddorp, Warschau en Boedapest. Akron richt zich zowel op particuliere- als op institutionele beleggers en brengt door haar zorgvuldige risicoprofiel een bovengemiddeld hoog rendement tot stand.