Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 21 juni 2006

Politie houdt drie meisjes aan na winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: Drie 13-jarige meisjes uit Bergen op Zoom zijn woensdagmiddag door de politie meegenomen naar het bureau. Eén van de meisjes had bij een schoenwinkel aan de Zuivelstraat schoenen in haar schoudertas gestopt, zonder deze ter betaling aan te bieden. Bij de detectiepoortjes ging het alarm af. Een medewerkster van de schoenenwinkel heeft de drie meisjes hierop aangehouden en de politie ingeschakeld. De politie onderzoekt of de andere meisjes ook een aandeel in de diefstal hebben.

Man aangehouden voor rijden zonder bevoegdheid

HUIJBERGEN: Een politiesurveillance zag woensdagmiddag aan de Bergsestraat een 46-jarige man uit Hoogerheide rijden, van wie zij wisten dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft opgelegd gekregen. De man werd aangehouden. Uit onderzoek kwam naar voren dat de auto, waarin hij reed, bovendien niet APK gekeurd is. De politie maakt proces verbaal op.

Autos bekrast

OUDENBOSCH: Dinsdag en woensdag kwamen bij de politie maar liefst 22 aangiften binnen van vernielingen aan autos, die in de nacht van maandag op dinsdag plaatsvonden. In vrijwel alle gevallen gaat het om krassen, die bewust in de lak van de auto zijn aangebracht. Onder meer aan de Sluiswaardersweg, de Kwekerssingel en De Meren werden meerdere bewoners de dupe van deze vorm van vandalisme. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Woning ontruimd na aantreffen wit poeder

ROOSENDAAL: Dinsdagavond omstreeks 22.15 uur werden bewoners van de Hoogstraat onaangenaam verrast. Nadat de vier leden van het gezin een klap hadden gehoord, verspreidde zich door hun woning een grote witte wolk van fijn poeder. Toen ze poolshoogte namen bij de voordeur, zagen zij dat een voordeurrruitje was vernield en dat hierdoor het poeder naar binnen was gekomen. Zij waarschuwden hierop de hulpdiensten. Omdat het niet duidelijk was om welke stof het ging en of de gezondheid van de bewoners gevaar liep, is het zekere voor het onzekere genomen en zijn de bewoners, conform de anthraxprocedure, ontsmet. Een monster van het stof is onderzocht. Omstreeks 4.15 uur kwam uit de test naar voren dat de mensen veilig huiswaarts konden keren. Bij daglicht bleek dat ook twee ruiten van nabijgelegen winkels met het poeder waren bespoten. De politie onderzoekt met drie rechercheurs mogelijke aanknopingspunten, die in de richting van de dader kunnen leiden. Tevens zal een technisch onderzoek worden ingesteld om vast te kunnen stellen wat de exacte aard van de stof is.

Politie bekeurt 23x bij snelheidscontrole

ROOSENDAAL: Bij een verkeerscontrole aan de Antwerpseweg heeft de politie dinsdag tussen 17.45 en 20.00 uur de snelheid gecontroleerd van al het verkeer dat tussen Roosendaal en Nispen reed. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 169 km/uur, terwijl ter plaatse een maximum geldt van 100 km/uur. Van de 843 passanten kunnen er 23 binnenkort een bekeuring in de brievenbus verwachten.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Een 78-jarige man uit Fijnaart is dinsdag aan het einde van de middag bestolen van zijn portemonnee. De man heeft met zijn vrouw en dochter, na een bezoek aan het ziekenhuis, een parkeerticket betaald en de portemonnee daarna teruggestopt in zijn broekzak. Een zakkenroller heeft hem hieruit echter ongemerkt ontvreemd. In de portemonnee bevonden zich, behalve een gering geldbedrag, ook een trouwring met inscriptie en een zegelring met inscriptie. De politie heeft aangifte van de diefstal opgenomen.

Auteur: Manon Ostendorf