Ingezonden persbericht


Danware brengt NetOp Remote Control 9.0 uit

Nieuwe versie laat supportmedewerkers zich met SmartCards identificeren

Kopenhagen, Denemarken, juni 2006 -- De Deense softwarespecialist Danware lanceerde zijn nieuwste softwareproduct voor remote control: NetOp Remote Control 9.0. Dit product biedt nieuwe beveiliging en real-time beeld- en audiocommmunicatie. Het staat remote control toe van een computer door een of meerdere andere computers en wordt gewoonlijk gebruikt voor netwerkbeheer, systeembeheer en technische ondersteuning. Met NetOp Remote Control 9.0 kunnen gebruikers, die hulp op afstand nodig hebben, de identiteit van helpdeskmedewerkers verifiëren door middel van een smart card en een smart card-lezer. Dit wordt mogelijk gemaakt door een security server die communiceert met een Windows 2000/2003 Server met geïnstalleerde Microsoft CA. Tijdens supportsessies kunnen helpdeskmedewerkers en eindgebruikers via een webcam en een chat-sessie communiceren.
Volgens Stacy Sudan, onderzoeksanalist bij IDC's mobiele softwarediensten, sluiten deze nieuwe opties aan op de vraag uit de markt naar moderne remote control-software. "Veel bedrijven gebruiken al remote control-software in hun supportafdelingen of geïntegreerd in hun productieprocessen en in beide gevallen hebben zij behoefte aan veilige en gebruikersvriendelijke oplossingen" zegt ze. "IT-helpdesks zijn ook op zoek naar flexibele oplossingen waarmee het mogelijk is om op nieuwe manieren te communiceren met eindgebruikers tijdens supportsessies."
In de nieuwe versie van NetOp Remote Control is de beveiliging verder uitgebreid. De krachtige 256-bits AES-encryptie is nu onderdeel van de Linux-, Solaris en Mac OS X- modules terwijl logbestanden zowel lokaal als op de security server kunnen worden opgeslagen.
"NetOp Remote Control is ons hoofdproduct die al veel gerenommeerde prijzen heeft gewonnen en die altijd hoog scoort in de producttesten. Wij verbeteren en ontwikkelen het programma voortdurend zodat het de hoge verwachtingen van onze gebruikers en partners waarmaakt," aldus de CEO van Danware, Peter Grøndahl. Verbeterde flexibiliteit
Om een maximale flexibiliteit voor remote control-processen te garanderen laat NetOp Remote Control de gebruikers zelf bepalen wanneer supportmedewerkers hun computer mogen benaderen. Een helpdeskmedewerker kan de controle van een computer op afstand overdragen aan een collega, bijvoorbeeld wanneer de laatste op basis van andere vakkennis een nieuw licht kan werpen op een supportprobleem.

Supportpersoneel kan ook schermafdrukken van de computer van de eindgebruiker met geplande tussenpozen laten nemen om zo remote control-sessies uit te voeren wanneer deze het meest relevant zijn.
NetOp Remote Control 9.0 ondersteunt alle veelgebruikte besturingssystemen en communicatieprotocollen, zoals Windows NT, XP en 2003 server. Nieuw ondersteund zijn:

· Novell Desktop Linux 9.0

· Red Hat Enterprise Linux 4.0 AS, ES and WS
· SuSE Linux 9.1, 9.2, 10.0

· Fedora Core IV

· Debian Linux 10.3

· Sun Solaris 10.0

· Mac OS X 10.4 (alleen op de host-computer) De interface van NetOp Remote Control is gemoderniseerd en de gebruiker kan met de programma-instellingen de software aanpassen aan zijn zakelijke eisen. Over Danware A/S
Danware A/S ontwikkelt en verkoopt softwareproducten gebaseerd op de NetOp- technologie die het mogelijk maakt om snel, veilig en stabiel schermafbeeldingen, audio en gegevens tussen twee of meer computers over te zetten. Danware heeft drie bedrijfssegmenten: NetOp Remote Control, NetOp School en NetOp Security. Met NetOp Remote Control worden een of meer computers op afstand beheerd; NetOp School wordt gebruikt voor computer-gebaseerd onderwijs in de klas. Naast NetOp Netfilter levert Danware's business unit Security de NetOp Desktop Firewall, een gedistribueerde firewall voor het bewaken van processen en communicatie op desktop computers en bedrijfslaptops. De producten van Danware worden in meer dan 80 landen verkocht. Over Mensys B.V.
In Nederland wordt Danware A/S vertegenwoordigd door Mensys BV, een specialist in software voor professionele gebruikers met een staat van dienst van meer dan 12 jaar. Naast de producten van Danware levert Mensys B.V. vele merken software. Voor persinformatie:
Mensys B.V.
Contactpersoon: Ray Hyde
Telefoon: 023 - 548 20 34 (direct)
E-mail: ray@mensys.nl
Zie www.netop.nl voor aanvullende informatie.


---- --