Ingezonden persbericht


Groeiend aantal IP-services vraagt om andere aanpak beveiliging

Uitnodiging voor gesprek met Dave Rand van Trend Micro

Iedereen weet hoe bedreigingen en spam te filteren zijn door de inhoud van e-mails te scannen. Maar er is ook een nieuwere, effectievere manier om dit te doen; via IP-filtering en de Sender Reputation-methode. Met de komst van steeds meer en nieuwe IP-diensten is deze methode actueler dan ooit.

De Sender Reputation-methode is gebaseerd op inzicht in eerder gedrag van afzenders. Sender Reputation-oplossingen identificeren en blokkeren bedreigingen bij de bron, voor ze schade aanrichten in het netwerk.

Dave Rand
Dave Rand van Trend Micro is specialist op het gebied van IP-filtering en de Sender Reputation-methode. Volgende week komt hij naar Brussel voor het jaarcongres van de Messaging Anti-Abuse Working Group (MAAWG).

Dave Rand kwam in 2005 bij Trend Micro terecht na de overname van Kelkeo, een softwarebedrijf dat zich specialiseerde in het blokkeren van onbetrouwbare IP-adressen. Rand was oprichter van Kelkeo en was er verschillende jaren CEO. Hij is een van de mede-ontwikkelaars van MAPS en oprichter van Above Net. Tegenwoordig werkt Dave Rand als Chief Technology Internet Content Security bij Trend Micro. Rand staat onder meer bekend om zijn genadeloze visie op virusschrijvers: "Virusschrijvers hebben geen recht op privacy, zelfs al zijn ze minderjarig!"

Uitnodiging
Graag nodig ik u uit voor een gesprek met Dave Rand over de laatste ontwikkelingen op het gebied van spam, spyware, phishing, pharming en botnets en om al uw vragen te stellen over IP-filtering en Reputation Services.

Ik hoor graag van u of u gebruik wilt maken van deze unieke kans om deze security-goeroe te ontmoeten. Hij is beschikbaar op 27, 28 en 29 juni voor een beperkt aantal persoonlijke gesprekken. Voor vragen en/of aanmelding kunt u contact opnemen met:

Lammers van Toorenburg PR
Annemiek Driessen
Tel: 06-28876734
E-mail: annemiek@lvtpr.nl

Over MAAWG
De Messaging Anti-Abuse Working Group (MAAWG) is een wereldwijde organisatie die zich focust op het voorkomen van misbruik van elektronische berichten. Het doel van MAAWG is het tot stand brengen van een samenwerking tussen bedrijven die het online communiceren mogelijk maken. Zij zouden de verschillende vormen van misbruik, waaronder spam, virusaanvallen en aanvallen van serviceweigering succesvol aan moeten pakken. MAAWG werkt samen met leveranciers en verzenders van de belangrijkste technologieën en een groot deel van de Internet Service Providers (ISP's) en netwerkbeheerders, die samen 600 miljoen mailboxen vertegenwoordigen. Trend Micro is Supporting Member.

Meer informatie over MAAWG: http://www.maawg.org/home