Kampioenschappen

Nederlandsewaterski bond

Persbericht/uitnodiging

NK cableski bij wet en wild in alphen: cableskiers zijn er klaar voor

NK Cableski: Nationale trainingscentrum NWWB is helemaal ingericht voor de wedstrijden

Amsterdam Het NK Cableski vindt dit weekend plaats bij het nationale trainingscentrum van de NWWB, Wet en Wild in Alphen aan den Rijn. De samenwerking met de eigenaren Coronel en de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond zorgt voor een geweldige organisatie van de nationale kampioenschappen die de NWWB uitschrijft voor haar disciplines. Na het succesvolle NK Wakeboard dat afgelopen weekend werd gehouden, staat nu dus het NK Cableski voor de deur.

De discipline Cableski is bijna gelijk aan Waterski alleen staat de skiër aan de kabel en niet achter de boot. Tijdens de wedstrijd zijn alle onderdelen te bekijken: Slalom, Figuren en Springen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Waterski en Cableski geweldig om naar te kijken. Ook in deze discipline speelt snelheid een grote rol. Bij het springen komen de skiërs op de schans af met een snelheid van 60 km. De luide klap die hoorbaar is op het moment dat de skis de schans raken, bezorgt je kippenvel. Ook bij Slalom gaat het er snel aan toe.

De NWWB legt veel nadruk op talentscouting en de ontwikkeling van de talenten, verder heeft zij veiligheid bij het beoefenen van de waterskisport hoog in het vaandel staan. Naast Cableski zijn de disciplines Waterski, Handi, Wakeboard, Cableski en Blootvoet geweldig om naar te kijken.
De toegang bij Wet en Wild, Sportlaan 5, voor het publiek is gratis! Op zaterdag eindigt de wedstrijd om 14.00 uur en op zondag om 15.00 uur. De aanvang is 11.00 uur.

Voor algemene informatie kun je kijken op www.waterskibond.nl