Wegener NV



PERSBERICHT

Sanoma Men's Magazines voornemens tot overname Wegener Golf BV

Amsterdam, 21 juni 2006 - Sanoma MenŽs Magazines B.V. (SMM) is voornemens alle uitstaande aandelen in Wegener Golf BV over te nemen. SMM is een 100% dochteronderneming van Sanoma Uitgevers, de grootste tijdschriftenuitgever van Nederland.

Wegener Golf BV is een 100% dochter van Koninklijke Wegener NV. Wegener Golf BV is uitgever van de tijdschriften GOLFJournaal, GolfNieuws, Golf Extra en Golfers Magazine evenals gelieerde internetactiviteiten en events. Wegener Golf heeft een nauwe samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie en is marktleider in golfuitgaven. De activiteiten zijn een begrip onder het stijgende aantal golfspelers in Nederland. Bij Wegener Golf BV werken circa 15 medewerkers.

Algemeen directeur Auke Visser (SMM): "Golfbladen zijn een logische uitbreiding van ons special interest portfolio bestaande uit Sportweek, Zeilen, Fiets, Formule 1, AutoWeek, Moto73, Motor Magazine en Truckstar. Met deze acquisitie dekt SMM nu ook het segment golf af. De online mogelijkheden en andere extensies passen eveneens in onze groeistrategie."

Voor Wegener betekent de overname verdere concentratie op kernactiviteiten. Jan Houwert, voorzitter van de Raad van Bestuur: "We zijn ervan overtuigd bij Sanoma Uitgevers een goed huis voor onze golfbladen te hebben gevonden. De professionaliteit van marktleider Sanoma Uitgevers biedt bovendien nieuwe mogelijkheden. Dat is positief voor de Nederlandse Golf Federatie en voor alle golfliefhebbers in Nederland".

Partijen verwachten dat de onderhandelingen op korte termijn tot de beoogde overname zullen leiden.

Over Sanoma Men's Magazines
Sanoma MenŽs Magazines (SMM) is uitgever van Grasduinen, Kijk, Playboy, Maxim, Computer Idee (50%), Man of all Seasons, Nieuwe Revu, Panorama, Wandel Actief, AutoWeek, GTO, Motor, Moto'73, Truckstar, Sportweek, Ajax Magazine, Mojo Magazine, Formule 1, Fiets, Fiets Actief, Zeilen, Botenbank, Lucratief en talloze succesvolle websites, waaronder AutoWeek, Playboy Cyberclub en Gamer.

Sanoma Men's Magazines is een 100% dochter van Sanoma Uitgevers. Sanoma Uitgevers is met ruim 67 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies, sites en evenementen) dé grootste multimediale infotainment uitgever in Nederland. In het jaar 2005 haalde Sanoma Uitgevers B.V. een omzet van 517 miljoen euro. In het hoofdkantoor te Hoofddorp werken 1150 medewerkers op zowel de redacties als de ondersteunende afdelingen. De dochterondernemingen Sanoma Men's Magazines, Jonge Gezinnen bv, ilse Media Groep en RCV voegen ook nog eens 600 medewerkers aan het totale personeelsbestand toe.

Over Wegener
Koninklijke Wegener NV is de in Apeldoorn gevestigde, beursgenoteerde (Euronext) onderneming in media en marketing. Wegener is de grootste uitgever van regionale dagbladen en huis-aan-huiskranten in Nederland en een belangrijke speler in West-Europa op het gebied van direct marketing. Daarnaast ontwikkelt en exploiteert Wegener internetproducten en -diensten, geeft special interesttijdschriften uit en levert grafische producten en diensten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (