Gemeente 's-Hertogenbosch

21-06-2006
Nieuwe start voor Boschveld
Ruim 120 bewoners waren afgelopen dinsdag in de HAS bijeen om zich een oordeel te vormen over de drie gepresenteerde stedenbouwkundige visies voor de toekomst van Boschveld.
De bewoners waren zeer geïnteresseerd in de gepresenteerde visies en vuurden tot laat in de avond vragen af op de stedenbouwers over onder meer woningdichtheid, sociale veiligheid, de functie van het groen in de wijk en de locatie van de Brede Bossche School. Bewoners kunnen hun keuze voor een van de drie bureaus én voor de beste visie via de wijkraad het O.B.B. (het onafhankelijk buurtplatform Boschveld) kenbaar maken. In het najaar wordt vervolgens door de gemeente samen met corporaties en O.B.B. een keuze gemaakt voor het stedenbouwkundige bureau dat gaat werken aan het definitieve stedenbouwkundig plan als onderdeel van een totaalvisie voor Boschveld. Andere onderdelen zijn een sociale visie, plannen voor een Brede Bossche School, winkelcentrum en een woonzorgvoorziening.

Wethouder Rodney Weterings van stedelijke vernieuwing stelde dat Boschveld vooral een wijk moet worden waar het zowel in de toekomst als ook nu fijn leven is. Daarom wordt er naast de ontwikkeling van zowel een sociale als stedenbouwkundige visie, uiteraard ook aandacht besteed aan het dagelijks beheer van heel Boschveld.

Aanpak Boschveld gefaseerd

De gemeenteraad nam in september 2005 een besluit over een nieuwe richting voor Boschveld, de Heroriëntatie Boschveld, waarbij is besloten tot een gefaseerde aanpak.
Per deelgebied zijn afspraken gemaakt over de uitgangspunten. Ook zijn afspraken gemaakt over het opstellen van een sociale visie. Hierin wordt vastgelegd op welke manier de sterke kanten van Boschveld behouden en/of versterkt kunnen worden.
De afspraak die voor deelgebied 1 is gemaakt, is dat sloop van woningen daar kan worden ingezet om te komen tot herstructurering. Voor deelgebied 2 is besloten dat alle sociale huurwoningen in ieder geval blijven staan tot 2015.

Samen met bewoners

Bewoners worden op de hoogte gehouden van en betrokken bij de verdere ontwikkelingen onder andere via de wijkraad, het O.B.B.