Wageningen Universiteit

25 sep 2006
Onderdeel: Wageningen UR
Organisatie: Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO)

Schrijf je in voor de Gezondheids Battle 2006

Vanaf 25 september start voor het derde jaar de Gezondheids Battle gericht op HBO- en WO-studenten. Studententeams van minimaal 2 en maximaal 4 studenten kunnen zich tot 25 september via deze website aanmelden. De Gezondheids Battle bestaat uit een voorronde en drie wedstrijdrondes. Bij elke wedstrijdronde werk je aan een case over gezondheidszorg. In heel veel landen is de gezondheidszorg niet goed geregeld. Er zijn bijvoorbeeld niet genoeg medicijnen, ziekenhuizen ontbreken op belangrijke plekken en een zorgstelsel zoals in Nederland kennen veel landen niet. In de rol van ziekenhuisdirecteur, docent of verpleger krijg je actuele thema's voorgelegd. Hoe zou jij dat oplossen?

25 september start de eerste case. Hiervoor heeft je team één week de tijd. Na afsluiting van de eerste case beoordeelt een vakkundige jury welke 30 studententeams uiteindelijk doorgaan naar de wedstrijdrondes.

De overgebleven studententeams maken tijdens drie wedstrijdrondes kans op o.a. een fantastische studiereis naar een ontwikkelingsland! Tijdens deze reis bezoekt het winnende team diverse gezondheidsprojecten en maken ze kennis met de cultuur en economie van een interessant en gecompliceerd land. Bij 'Studiereis' lees je alles over het winnende studententeam van 2004 en 2005 en hun bezoek aan Kenia en Cambodja!

Campagne Kans op Gezondheid
NCDO voert sinds enige tijd met circa twintig partners de campagne 'Kans op Gezondheid' om bij een breed publiek in Nederland aandacht te vragen voor de toegang tot gezondheidszorg wereldwijd. Diverse ontwikkelingsorganisaties geven op hun eigen manier invulling aan dit thema, wat leidt tot een groot aantal activiteiten in Nederland.

Advies- en reclamebureau Young Works, gespecialiseerd in het bereiken van jongeren, organiseert de Gezondheids Battle in opdracht van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO) en twintig Nederlandse organisaties.

Meer over dit onderwerp
Site voor inschrijving Gezondheids Battle