Ingezonden persbericht


Sociale Recherche Zuid-Holland Noord betrapt fraudeur op heterdaad

Op donderdag 15 juni jl., heeft de Sociale Recherche Zuid-Holland Noord tijdens een controle in de gemeente Leiden een 35- jarige man die bijstand ontvangt op heterdaad betrapt op het lappen van ramen bij diverse particulieren. Dit deed hij in de wijk Stevenshof. De man ontving van de gemeente Leiden een gezinsuitkering in het kader van de Wet werk en bijstand (WWB).

Uit onderzoek van de sociale recherche is vast komen te staan dat de man structureel als glazenwasser werkte. Hij gaf zijn werk en inkomsten echter nooit op aan de dienst Sociale Zaken en Arbeidsmarktbeleid. Het inkomen dat de man als glazenwasser verdiende, was ongeveer gelijk aan de hem toegekende bijstandsuitkering. De uitkering is daarom opgeschort en zal naar verwachting worden beëindigd. Ten onrechte ontvangen bijstand wordt altijd teruggevorderd. Het nadeel voor de gemeente Leiden wordt nog berekend.

De Sociale Recherche Zuid-Holland Noord bestaat in de huidige vorm sinds het voorjaar van 2005. De rechercheurs doen onderzoek wanneer ze fraude met bijstandsuitkeringen vermoeden. Het werkterrein van de Sociale Recherche Zuid-Holland Noord beslaat 18 gemeenten in de regio Leiden, Alphen aan den Rijn en de Duin- en Bollenstreek.

Nadere informatie: Bert van den Ham, Bureau Communicatie, tel: (071) 516 51 18

---- --