Gemeente Den Haag

Vanaf deze week kunnen jongeren van 12 tot 25 jaar uit Den Haag maximaal zevenhonderd euro subsidie aanvragen voor een leuke, originele activiteit. De gemeente daagt jongeren hiermee uit om leuke activiteiten te organiseren in de stad. Niet alleen voor andere jongeren, maar bijvoorbeeld ook voor ouderen of kinderen.

In 2005 kregen onder meer de volgende originele activiteiten subsidie: een musical, een skate- en breakdancefestival en een dj-contest. Ook werden meerdere voetbaltoernooien en talentenjachten georganiseerd. De gemeente heeft in 2005 aan 38 activiteiten subsidie gegeven.

Jouw idee, doe er wat mee! bestaat sinds 2002. Jongeren kunnen subsidie aanvragen bij het Jongeren Informatie Punt (JIP) aan de Amsterdamse Veerkade 17 in Den Haag. De aanvraag moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. De regeling loopt tot 14 november 2006 waarbij geldt 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt' en 'op is op'. Alle informatie is te vinden op www.jipdenhaag.nl/jouwidee. Het Jongeren Informatie Punt is ook telefonisch bereikbaar voor vragen over de subsidie: 070 - 365 5930.