Gemeente Den Haag

Op vier actiedagen in april, mei en juni hebben scholieren van het Mondriaan College in samenwerking met de politie in totaal 650 fietsen gegraveerd. Op het terrein van het ministerie van LNV konden dit keer niet alleen inwoners van Haagse Hout hun fiets laten graveren. Ook fietsende ambtenaren van het ministerie van LNV en de omliggende ministeries konden gratis postcode en huisnummer in hun rijwiel laten zetten.

De campagne in Haagse Hout is een samenwerking tussen leerlingen van het Mondriaan College, de politie en de gemeente. De leerlingen doen met de campagne belangrijke praktijkervaring op en de politie heeft extra handen bij de uitvoering van de verschillende preventieve acties. In de campagne ligt de nadruk op voorlichting en preventie. Scholieren deelden op de actiedagen gratis fietsregistratiekaarten, zadelhoesjes en brochures uit met tips van De Fietsersbond. Verder kregen fietsers uitleg en advies over slechte en goede fietssloten.

Op een informatiemarkt voor ouderen in Winkelcentrum Mariahoeve op 9 juni, werd een extra graveeractie georganiseerd. Daar namen de scholieren nog eens ruim 100 fietsen onder handen.

Zó werkt Den Haag aan veiligheid
De campagne Zet je fiets goed vast, dan word je niet verrast maakt deel uit van het veiligheidsbeleid van de gemeente Den Haag. Doel is een duidelijke afname van criminaliteit en overlast en een verbetering van het veiligheidsgevoel van de Hagenaar. Centraal in de aanpak staat de samenwerking tussen alle betrokken partijen en het delen van verantwoordelijkheden.