Kröller-Müller Museum


Persbericht

Meet the Artist: Tom Claassen in Kröller-Müller beeldentuin

Unieke kans om kunstenaar te ontmoeten én zijn nieuwste kunstwerk te zien

Otterlo, 13 juni 2006

Naar aanleiding van een succesvol initiatief in 2005, organiseert het Kröller-Müller Museum ook deze zomer een Meet the Artist bijeenkomst. Dit jaar kunnen bezoekers kennismaken met de Nederlandse kunstenaar Tom Claassen op de eerste zomerdag, woensdag 21 juni van 14.00 tot 15.00 uur, in de beeldentuin van het museum.

Aanleiding van dit Meet the Artist programma is de nieuwe aanwinst van deze kunstenaar in de beeldentuin: Rocky Lumps (2004-2006). De aankoop is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Het museum heeft meerdere werken van deze kunstenaar in zijn collectie, onder andere 18 Liggende houten mannen, eveneens in de beeldentuin.

Tom Claassen (1964, woont en werkt in Denemarken) is momenteel bezig met het (laten) bouwen van zijn kunstwerk in de beeldentuin. Dit werk bestaat uit grote kiezelachtige vormen van beton die op enige afstand van elkaar liggen verspreid door het grasveld, alsof het geraamte van een dinosaurus door het grondoppervlak naar boven prikt. Dit werk is behalve sculptuur ook nadrukkelijk een plek, een locatie. De kunstenaar liet zich onder andere inspireren door geërodeerde rotspartijen in zee.

Voor deze bijeenkomst hoeft u niet te reserveren. Uw entreebewijs voor het museum voldoet om de kunstenaar te ontmoeten. De ontmoeting vindt plaats in een informele sfeer bij het kunstwerk, zonder lezing of inleiding.

# # # #