Minister Van Ardenne opent nieuwe kunstveilingsite

1WE zet nieuwe vorm van ontwikkelingssamenwerking neer

DEN HAAG, 20060615 -- Minister Agnes van Ardenne voor Ontwikkelingssamenwerking opent woensdag 21 juni in Den Haag de nieuwe kunstveilingsite '1WE Art Auction'. Met deze unieke site zorgt 1WE - Een Wereld Idee voor een nieuwe kijk op ontwikkelingssamenwerking.


1WE - Een Wereld Idee is een nieuwe multimediale goede doelenstichting. Met vernieuwende televisieprogramma's, web-tv en eigen ontwikkelingsprojecten slaat de organisatie een geheel nieuwe weg in op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. 1WE richt zich daarbij onder meer op een andere aanpak van fondsenwerving, waarbij een zeer breed publiek betrokken wordt.

Zo werkt de consument via de nieuwe kunstveilingsite met de aankoop van een kunstwerk direct mee aan een positievere wereld. Bedrijven hebben de mogelijkheid mee te participeren in het 'virtueel museum'. Met hun financiële inbreng worden nieuwe kunstwerken aangekocht, die via de veiling direct het vijfvoudige waard zijn. Een kleine investering in de toekomst krijgt daarmee een grote impact.

Bijzondere collectie

De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Derde Wereld-landen, waaronder Kenia, Suriname, Zuid-Afrika, Brazilië, Kameroen, Togo en Zimbabwe. 1WE - Een Wereld Idee koopt de kunst in voor een fair price, waarmee de kunstenaar de mogelijkheid heeft een bestaan op te bouwen. De winst gaat naar 1WE-projecten, de 1WE-organisatie en het creëren van bewustwording via televisie en internet. Naar welk ontwikkelingsproject de opbrengst gaat, bepaalt de koper. Op deze manier worden consumenten en bedrijfsleven op een compleet nieuwe wijze nauw betrokken bij ontwikkelingssamenwerking. De krachtenbundeling zorgt bovendien voor ongekende mogelijkheden.

1WE Art Auction is de grootste internationale kunstveiling op internet, die in samenwerking met partner Advidata is opgezet. Door wereldwijd contacten te leggen met kunstenaars en kunstorganisaties, heeft 1WE inmiddels een zeer bijzondere collectie opgebouwd van schilderijen, beelden en fotokunst.

De opening van '1WE Art Auction' vindt om 12.00 uur plaats op het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag.
Kijk voor meer informatie op: www.1we.com en www.1weartauction.com (vanaf 21 juni).

Wilt u aanwezig zijn bij de opening? Meld u dan aan via info@1we.com onder vermelding van 'uitnodiging opening 1WE Art Auction'(graag op korte termijn). In verband met de beveiligingseisen verzoeken wij u ruim op tijd aanwezig te zijn en een legitimatiebewijs mee te nemen. Uitsluitend op vertoon hiervan krijgt u toegang tot het ministerie.




Ingezonden persbericht