Provincie Friesland



PERSBESLUITENLIJST

Het College van Gedeputeerde Staten heeft op
20 juni 2006 het volgende besloten:

Mededelingen
Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de GS-vergadering van 13 juni 2006 vastgesteld.
Besluitenlijst beschikbaar


1. Fryslân Fernijt: E 350.000,- naar twee innovatieve projecten N Een gesloten waterhuishouding in de voedingsmiddelenindustrie en minder slib dankzij wormen; twee innovatieve projecten zijn gesubsidieerd uit het Regionaal Innovatieprogramma Fryslân Fernijt. GS hebben in totaal E350.000,- toegekend.

Persbericht beschikbaar


2. Reactienota ecologische verbindingszones en ammoniakbesluit De reactienota over het ammoniakbeleid en ecologische verbindingszones is vastgesteld. Van 3 januari t/m 13 februari hebben de notitie ecologische verbindingszones Fryslân en het besluit Provinciale EHS ter visie gelegen. De zienswijzen zijn nu gebundeld in een reactienota. Het is de bedoeling dat de beide notities samen met de reactienota in oktober 2006 worden vastgesteld door provinciale staten. Daarna treedt ook het ammoniakbesluit in werking.
Stuk beschikbaar


3. Sicko Heldoorn voorzitter gebiedscommissie Dongeradeel Op voortstel van de Stuurgroep Integrale Gebiedsontwikkeling Dongeradeel hebben Gedeputeerde Staten van Fryslân Sicko Heldoorn benoemd als voorzitter van de in te stellen gebiedscommissie Dongeradeel. In Dongeradeel wordt een nieuwe werkwijze toegepast om de structuur van de landbouw in het gebied te verbeteren en tegelijkertijd wensen op het gebied van natuur, water, recreatie en de leefbaarheid van het platteland in nauwe samenwerking met de streek te realiseren. Hiervoor wordt op dit moment een Programma van Aanpak opgesteld dat dient als basis voor de uitvoering door een gebiedscommissie. Deze gebiedscommissie wordt geïnstalleerd op voorwaarde dat de streek komende herfst het Programma van Aanpak goedkeurt. Persbericht beschikbaar


4. Wypke Schukken nieuwe voorzitter Landinrichtingscommissie Doniawerstal Gedeputeerde Staten van Fryslân hebben de heer Wypke Schukken uit Hilaard per
1 juli 2006 benoemd als voorzitter van de landinrichtingscommissie Doniawerstal. Hij volgt daarbij de heer Cees Minnema uit Sint Nicolaasga op, die om gezondheidsredenen zijn werk als voorzitter niet langer kan voortzetten. De heer Minnema blijft wel lid van de landinrichtingscommissie.
Persbericht beschikbaar


---- --