Ingezonden persbericht


ISPs KIEZEN MASSAAL VOOR BACKUPAGENT

Delft, 21-06-2006 - BackupAgent BV, de innovatieve leverancier van online backup software en services uit Delft, sluit partnerovereenkomsten met Internet Service Providers door het hele land. SallandXS, Internet Limburg, Nedzone Internet en Pure Hosting hebben onlangs ervoor gekozen om door middel van BackupAgent een eigen online backup dienst op te zetten.

BackupAgent is een softwareplatform, waarmee zakelijke gebruikers online backups kunnen maken van hun bedrijfskritische data. Server applicaties als MS SQL en MS Exchange kunnen, net als 'gewone' data, eenvoudig gebackupped worden. BackupAgent stelt Internet Service Providers (ISPs) in staat om een backup server in te richten, waarnaar de klanten backups kunnen maken. Op deze manier kunnen ISPs een eigen online backup dienst leveren als aanvullende dienst in het bestaande portfolio.

BackupAgent kent een aantrekkelijk software licentie model, waardoor het voor ISPs erg eenvoudig wordt gemaakt om een online backup server in te richten. Roland Sars, commercieel directeur van BackupAgent BV: "ISPs kunnen bestaande infrastructuur benutten, en een hechtere klantrelatie opbouwen. Bovendien kunnen er extra inkomsten per klant gegenereerd worden, met een premium dienst als online backup".

Eddy van de Vegt, directeur van het Overijsselse SallandXS: "De ondersteuning van de backup van SQL en Exchange is essentieel. Daarom is de keuze op BackupAgent gevallen. Daarnaast biedt BackupAgent een aantrekkelijke prijsstructuur. En uiteindelijk is een Nederlandse partner er prettig samenwerken in de ondersteuning."

Met BackupAgent is het mogelijk om een eigen 'online backup merk' op te zetten. Het Groningse Pure Hosting is één van de snelst groeiende hosting bedrijven van Europa. Met 'PureBackup' is er een goede aanvulling op het dienstenpakket gevonden. Bram Bolt van Pure Hosting:"De nieuwe online backup dienst voorziet duidelijk in een sterk groeiende behoefte van veel bedrijven. Het goed organiseren van het backup proces van essentiële data is voor veel bedrijven al jaren een probleem."

BackupAgent biedt ISPs een Management Console, hiermee kan erg eenvoudig de status van de backupaccounts van de klanten ingezien kan worden. Klantbeheer en ondersteuning zijn op deze manier erg makkelijk. Ger Kerkhofs, directeur van Internet Limburg: "Klantbeheer is erg eenvoudig met de online backup dienst van BackupAgent. Hierdoor kan ik mijn klanten een optimale ondersteuning bieden".

Het Brabantse Nedzone Internet heeft een groot portfolio aan internetdiensten. Hier is nu ook online backup aan toegevoegd. Rutger de Nooij en Arco van Bezooijen, beiden directeur van Nedzone Internet: "We zijn blij met de online backup dienst van BackupAgent. Onze klanten willen graag één aanspreekpunt voor al hun IT-zaken; nu kunnen we ze ook helpen met het backup-vraagstuk."

Roland Sars vervolgt: "BackupAgent slaat erg aan bij ISPs. We krijgen erg veel aanvragen, en merken dat online backup momenteel een 'hot-issue' is. Onlangs zijn we onze oplossing in het buitenland aan gaan bieden, en ook hier zijn er erg aan het groeien." BackupAgent is momenteel actief in de Benelux, Duitsland en Engeland.


- Einde persbericht -

Over BackupAgent BV
BackupAgent BV (www.backupagent.com) is een innovatief bedrijf dat zich bezighoud met haar online back-updienst 'BackupAgent'. De dienst is in 2003 geïntroduceerd, gericht op de MKB-ondernemer en wordt in de markt gezet via ISPs en VARs. BackupAgent wordt inmiddels aangeboden door de ISP's SURFnet, InterNLnet, Priority Telecom en Cyso Managed Hosting. Tevens distribueert ACAL Nederland BV de dienst en zijn er tientallen VARs die de dienst aanbieden aan hun klanten. BackupAgent werkt met strategische partners als de Technische Universiteit Delft om een optimale dienstverlening te kunnen bieden. De belangrijkste eigenschappen van de back-updienst is de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. BackupAgent is gevestigd in Delft en heeft 11 medewerkers.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Roland Sars
Commercieel directeur BackupAgent BV
e.: roland@backupagent.com
t.: 015-2574700


---- --