Gemeente Dinkelland

Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Van: Gerard Flinkers
Datum: 20 juni 2006
Betreft: Voortgang professionalisering en harmonisering peuterspeelzaalwerk

UITWERKING PROFESSIONALISERING EN HARMONISERING PEUTERSPEELZAALWERK Nog niet afgerond

De in gang zijnde nadere uitwerking kan voor aanvang van het schooljaar 2006 / 2007 niet worden afgerond: naast de KONOT zal er nog overleg met andere onderwijs organisaties plaatsvinden om mee te participiëren. Zo kan een breed draagvlak worden verkregen. Met Nijntje Pluis zijn afspraken gemaakt over continuering tot 01-08-07 van het peuterspeelzaalwerk in de plaatsen Weerselo, Rossum, Saasveld en Deurningen.

Toelichting

Op dit moment wordt het peuterspeelzaalwerk in de gemeente Dinkelland uitgevoerd door vijf organisaties: Kinderopvang Nijntje Pluis, Sitchting Peuterspeelzaalwerk Denekamp, Stichting Peuterspeelzaal 't Rakkertje Ootmarsum, Stichting Peuterspeelzaal De Kindervlinder in Tilligte en Stichting Peuterspeelzaal Het Hummelhöske in Lattrop. Een belangrijk uitgangspunt voor de gemeente is dat het peuterspeelzaalwerk wordt beschouwd als een waardevolle en belangrijke voorziening binnen elke kern. Het peuterspeelzaalwerk moet een duidelijke en herkenbare rol en positie krijgen binnen de gehele benadering rond jeugd en kan hierdoor een herkenbare bijdrage leveren aan de in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning genoemde prestatievelden. In maart 2006 is gekozen voor een verdere uitwerking van aanhaken bij de Konot. Het uitgevoerde haalbaarheidsonderzoek en de reactie van het Konot bestuur op dit onderzoek geeft aan dat het wenselijk is om met meerdere partners binnen de gemeente Dinkelland te streven naar een onafhankelijke stichting, waarmee dan een breed draagvlak binnen de gemeente kan worden gegarandeerd. Bij aanvang van het schooljaar 2006/2007 zal de verdere uitwerking ter hand worden genomen waarbij wordt verondersteld dat definitieve besluitvorming omtrent de jaarwisseling kan worden verwacht.

Uit deze ontwikkelingen kan geconcludeerd worden, dat het harmonisatieproces niet op korte termijn afgerond kan worden en het peuterspeelzaalwerk in de kernen Weerselo, Rossum, Saasveld en Deurningen gedurende het schooljaar 2006/2007 wordt uitgevoerd door Nijntje Pluis.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met burgemeester Willeme op telefoonnummer 0541-854 108


---- --