Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NEOPOST DS-70 genomineerd VOOR BENELUX OFFICE PRODUCTS AWARDS 2006

Almere, 21 juni 2006 - Het onlangs geïntroduceerde couverteersysteem van Neopost BV - de Neopost DS-70 - is slechts een maand na de marktintroductie genomineerd voor de Benelux Office Products Awards 2006, in de categorie 'Copier Fax Printer Document Solutions'. De belangrijkste motieven voor de jury om de DS-70 te nomineren waren: de functionaliteit van de machine en de toegevoegde waarde voor de branche, in combinatie met het eigentijdse ontwerp. Het Neopost-systeem neemt het in deze categorie op tegen een tweetal kopieersystemen van Ricoh. In totaal zijn 29 producten genomineerd in tien productcategorieën. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens de beurs Officeworld 2006 op 12 september 2006 in de Brabanthallen in Den Bosch. De Award is een initiatief van het OFFI Instituut en de vakbladen KBM (Kantoor Business Magazine) en Kantoor & Efficiency.

De DS-70 is het eerste Neopost-couverteersysteem met een full colour touch-screen, waardoor de bediening van het systeem snel en gebruiksvriendelijk is. Het couverteersysteem is voorzien van drie automatische flexFeed-toevoerstations die vrijwel elk documentformaat kunnen verwerken. De secure'n Feed-technologie meet automatisch de documentdikte. Dit voorkomt dubbele toevoer en garandeert dat de juiste inhoud in de juiste envelop terechtkomt. De automatische systeeminstelling (Neopost load'n Go-functie) zorgt voor een efficiënte documentverwerking. Het is mogelijk om de meest voorkomende jobs op te slaan in het systeemgeheugen (maximaal twintig jobs). Bovendien heeft de DS-70 een compact ontwerp en een laag geluidsniveau en is dan ook geschikt voor elke kantooromgeving.

Het complete nominatieoverzicht wordt samen met een impressie van het juryoverleg in de komende nummers van KBM en Kantoor & Efficiency gepubliceerd.

OVER NEOPOST

De Neopost Groep is Europees marktleider voor de productie en verkoop van postverwerkingsystemen: couverteersystemen, software, frankeermachines, weegschalen, briefopeners, postkamermeubilair en supplies. De Neopost Groep neemt wereldwijd een toonaangevende positie in. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs en heeft diverse verkoop- en productievestigingen in de Verenigde Staten, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Canada, Nederland, Italië, België, Ierland, Japan, Noorwegen en Spanje. Neopost producten worden verkocht in 90 landen wereldwijd. Neopost Nederland bestaat uit Neopost BV, het marketing- en nationale verkoopkantoor in Almere en Neopost Technologies in Drachten, met productie- en R&D-afdelingen.

In 2005 behaalde Neopost een omzet van ¤ 827 miljoen. In 2002 nam Neopost zowel Ascom Hasler, wereldwijd nummer drie leverancier van mailingoplossingen, als Stielow, toonaangevend leverancier van postkamermeubilair en enveloppenopeners over. Neopost is genoteerd op de Eurolist van Euronext Paris en heeft een marktwaarde van ongeveer ¤ 2.6 miljard.

In februari 2006 lanceerde Neopost een nieuwe visuele identiteit, met de Engelstalige slogan "We value your mail", die de betrokkenheid richting klanten, de marktpositie en ambities van Neopost duidelijk weergeeft.

Meer informatie over Neopost: www.neopost.com en www.neopost.nl.


---

Voor redactionele informatie:

Influx PR - Margienke Smit - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn.

Telefoon: 055 - 366 3034, e-mail: margienke@influx-pr.com (Ref: Pb0406)